Türkmenistan ile Yeni Taşımacılık Yolu

Uluslararası Nakliyeciler Derneği, Türkmenistan ile kara yolu taşımacılığını geliştirmenin yollarını aradı.

22.10.2024-16:00 - (Son Güncelleme: 22.10.2024-16:00) Türkmenistan ile Yeni Taşımacılık Yolu

UND Heyeti Türkmenistan'da Toplandı

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) heyeti, Türkmenistan Ulaştırma ve Haberleşme Ajansı Başkanı Mammethan Çakıyev ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Bu ikili görüşmelerde, Çin'den Avrupa ve diğer birçok bölgeye yönelen uluslararası kara yolu taşımacılığının Türkmenistan temelinde, Orta Koridor üzerinden gelişmesi ele alındı.

IRF Dünya Kongresi ve Sınır Kapıları

Çakıyev, Türkiye ziyaretinde IRF Dünya Kongresi'ne katıldı. Görüşmeye, salgın döneminde kapalı kalan Türkmenistan sınır kapılarının tekrar açılması ve lojistik altyapının geliştirilmesi için atılacak adımlar üzerinde çalışmak amacıyla UND heyeti ile bir araya geldi.

Tanıtım ve Katılımcılar

Görüşmeye, Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürü Murat Baştor, Uluslararası İlişkiler Daire Başkanı Hasan Boz, Türkmenistan'ın İstanbul Başkonsolosu Muhammetnur Ovezov ve Türkmenistan Taşımacılık ve Lojistik Merkezi (TULM) Temsilcisi Orazmurat Hydyrov da katıldı.

Hazar Koridorunda Gelişmeler

Toplantıda, özellikle Hazar koridorunda düzenli seferlerin ve liman altyapısının önemi vurgulandı. Çakıyev, Türkmenistan Ro-Pax filosuna 2025 yılında iki yeni geminin katılacağını duyurdu.

Sürücü Vizeleri ve İlerleyen Görüşmeler

UND ve TULM arasında sürücü vizeleri konusundaki görüşmeler devam ediyor. Türkmenistan makamları, sürücü vize ücretlerinin indirilmesi amacıyla çalışmalar yürütmekte.

Ulaşım ve Gümrük Konularında Anlaşmalar

İki ülkenin Ulaştırma bakanlıkları, 2024 yılı içerisinde ulaşım ve gümrük konularında fikir birliğine vardı. Türkmenbaşı liman ziyareti ve Türk dünyasında elektronik geçiş belgesi kullanımı gibi konular görüşüldü.

Toplantıya Katılanlar

Toplantıda UND'yi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreteri Cihan Sünel, Yönetim Kurulu Üyesi Mutluhan Akan, İcra Kurulu Başkanı Alper Özel ve İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Alpdoğan Kahraman temsil etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal