Türklerin İngiltere'deki Tarihsel İzleri Londra'da Anlatıldı

Londra'daki Yunus Emre Enstitüsü'nde Türk-İngiliz tarihine dair önemli bilgiler paylaşıldı.

04.10.2024-13:32 - (Son Güncelleme: 04.10.2024-15:54) Türklerin İngiltere'deki Tarihsel İzleri Londra'da Anlatıldı

Londra Yunus Emre Enstitüsü'nde Türk-İngiliz İlişkileri Ele Alındı

Londra'daki Yunus Emre Enstitüsü'nde düzenlenen etkinlikte, Türklerin İngiltere üzerindeki tarihi izleri detaylı bir biçimde ele alındı. Bu programda, tarihçi Dr. Yasin Cemal Galata konuşmacı olarak yer aldı.

Türk-İngiliz İlişkilerinin Kökenleri

Dr. Galata, sunumunda Türk ve İngilizler arasındaki ilk etkileşimin, 1097 yılında Haçlı Ordusu ile beraber Anadolu'ya gelen İngiliz askerleriyle başladığını ifade etti. Bu ilk temasın ardından, Türk-İngiliz ilişkilerinin geliştiği çeşitli dönemler üzerinde duruldu.

Sultan Abdülaziz'in İngiltere Ziyareti

Galata, Osmanlı Sultanı Abdülaziz'in 1867'deki Avrupa seyahatinde İngiltere'yi ziyaret ettiğini dile getirdi. Sultan'ın burada 11 gün boyunca İngiltere Kraliçesi Victoria tarafından büyük bir ilgiyle ağırlandığını belirtti.

Türk Deniz Şehitliği ve Fordingbridge Turks

Etkinlikte, İngiltere'nin Portsmouth bölgesindeki Türk Deniz Şehitliği ile Fordingbridge kasabasındaki "Fordingbridge Turks" futbol takımının tarihi de gündeme geldi. Dr. Galata, takımın ismine “Türkler” kelimesinin eklenmesinin ardındaki hikayeyi anlattı. Takımın isminin, Osmanlı-Rus Savaşı sırasında Plevne Savunması'ndaki başarılardan ilham alarak 1890'da ay yıldız amblemi ile birlikte değiştirildiğini ifade etti.

Kitap Tanıtımı ve Etkinlik Sonrası

Programda, Dr. Galata aynı zamanda "İngiltere'deki Türk İzleri" adlı kitabını tanıttı ve katılımcılar için imzaladı. Etkinlik, Türk mutfağından lezzetlerin sunulmasıyla sona erdi ve yerli-yabancı birçok davetlinin ilgisini topladı.

Londra Yunus Emre Enstitüsünde (YEE) düzenlenen programda, Türklerin tarih boyunca İngiltere'de...

Londra Yunus Emre Enstitüsünde (YEE) düzenlenen programda, Türklerin tarih boyunca İngiltere'de bıraktığı kültürel izler ve Türk varlığı, belgelerle anlatıldı. Tarih alanında çalışmalar yapan yazar Dr. Yasin Cemal Galata, Londra YEE'de düzenlenen etkinlikte, Türk-İngiliz ilişkilerinin kökenine ilişkin bilgiler verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal