‘Türkiye’ye saldırması için onları eğitiyoruz’ demişlerdi: ABD’den teröristlere hava eğitimi

ABD, Suriye’deki terör örgütü SDG’ye hava savunma sistemi eğitimi vererek yeni bir skandala daha imza attı.

22.08.2024-09:46 - (Son Güncelleme: 22.08.2024-09:46) ‘Türkiye’ye saldırması için onları eğitiyoruz’ demişlerdi: ABD’den teröristlere hava eğitimi

ABD’den terör örgütlerine yönelik skandal desteklere bir yenisi daha eklendi. Temmuz ayında ABD, Suriye'nin kuzeydoğusunda terör örgütü PKK/YPG'nin kontrolü altındaki bölgelere kısa menzilli hava savunma sistemleri gönderdi. ABD ordusuna ait zırhlı araçların da yer aldığı 40 araçlık konvoyda, 4 adet Avenger hava savunma sistemi Haseke'deki üsse ulaştı.

Teröre desteğe tam gaz devam

Akşam’da yer alan habere göre; Lübnan'da İngilizce yayın yapan The Cradle'nin Syria TV'ye dayandırdığı habere göre, Washington, Suriye'deki terör örgütü SDG'ye Avenger hava savunma sistemlerinin kullanımı konusunda eğitim vermeye başladı. Kaynaklar, ABD kuvvetlerinin bu sistemi sağlamak için SDG'ye eğitim verdiğini ve bu adımın ABD'nin Suriye'deki müdahalesinin doğrudan bir göstergesi olduğunu belirtti. Ayrıca, İranlı milislerin Suriye'deki ABD üslerine yönelik saldırıları ve İran ile Hizbullah'tan beklenen yanıtların Washington'u yeniden değerlendirme yapmaya zorladığı ifade edildi.

‘Türkiye’ye saldırması için onları eğitiyoruz’ demişlerdi: ABD’den teröristlere hava eğitimi

Petrol sahalarını savunmak için önlem

Syria TV'ye göre, Avenger hava savunma sistemi ilk olarak Şubat 2021'de ABD tarafından Suriye'ye getirildi. Bu sistem, helikopterler, insansız hava araçları ve alçaktan uçan sabit kanatlı uçaklar gibi alçak irtifa hava tehditlerine karşı koymak için tasarlanmış kısa menzilli bir savunma sistemi olarak biliniyor. Özellikle, bölgede Arap aşiretlerin SDG'ye karşı başlattığı silahlı isyanın olduğu bir dönemde PKK'ya verilen bu hava savunma desteği dikkat çekti. Aşiretlerin terör örgütünün kontrolündeki petrol sahalarına saldırıları üzerine, ABD'nin SDG'yi desteklemek için hava savunma desteği sağladığı belirtildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal