Türkiye’ye bir gurur daha ekleniyor: Bayraktar, ilk uydularını fırlatacaklarını duyurdu!

Fergani Girişim’den bir müjde daha veren Selçuk Bayraktar, ilk uydularını bu yıl uzaya fırlatmış olacaklarını duyurdu. Bayraktar, alçak yörünge takımı konusunda yapılan çalışmalar hakkında detaylı açıklamalarda bulundu.

19.01.2024-17:05 - (Son Güncelleme: 19.01.2024-17:13) Türkiye’ye bir gurur daha ekleniyor: Bayraktar, ilk uydularını fırlatacaklarını duyurdu!

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, savunma sanayisinin yanında yürüttükleri uzay projesi Fergani Girişimi hakkında herkesi heyecanlandıran açıklamalarda bulundu. Proje detayı hakkında bilgilendiren Selçuk Bayraktar, ilk uydularının uzaya fırlatılması için 2024 yılını işaret etti. Bayraktar, Taksim Meydanı'ndaki "dome çadır" adı verilen dev kubbeli planetaryuma ziyarette bulunarak ilk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın yolculuğunu takip etti.


İlk uydu 2024’te fırlatılacak!

Fergani Girişimi olarak ilk uydularını bu yıl uzaya fırlatmış olacakları bilgisini paylaşan Bayraktar, alçak yörünge takım uyduları üzerine çalıştıklarına dikkati çekti.

Selçuk Bayraktar, savunma sanayisi ve uzay teknolojilerinin de geliştirdiklerini belirterek "Yörünge Transfer araçları üzerine de çalışıyoruz. Biliyorsunuz ülkemiz, savunma sanayisinde büyük atılımlar başardı. Sadece insansız hava araçlarında değil. Bunun yanında fırlatma etki sistemlerinde, roket motorlarında da artık katı yakıtlı motorlarını yapabilir hale geldi. Daha çok savunma sanayisi alanında bunlar. Bizlerin de hedefi Fergani adlı girişim olarak fırlatma sistemlerini geliştirmeyi hedefliyoruz. Bunun yanında kamunun kurduğu şirketler de var. Elbette bunlar böyle büyük sabır gerektiren stratejik projeler. Büyük sabır ve açıkçası büyük takımlarla adanmış takımlarla yapılan projeler. Aynen insansız hava araçlarımızda 20 yıldır katettiğimiz yol gibi. Aslında önemli olan o takım ve onun ruhu." ifadelerinde bulundu.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal