Türkiye’ye bir dev yatırım daha! Satın alma hazırlıkları başladı

Bir süredir dünyaca ünlü bir firmayla görüşme halinde olduğu öğrenilen boya firmasının satışının gerçekleşmesi için geri sayıma geçildiği öğrenildi. İşte detaylar...

03.01.2023-16:12 - (Son Güncelleme: 05.01.2023-14:56) Türkiye’ye bir dev yatırım daha! Satın alma hazırlıkları başladı

Ülkemizin ekonomik açıdan önemli yapı taşlarından biri olan boya sektöründe son yıllarda gözle görülür bir büyüme yaşanmıştı.

Yaşanan bu gelişmeler yakından takip edilirken, sık sık bazı firmaların isimleri de yabancı yatırımcılarla anılıyordu.

Son olarak yaşanan gelişme ise gündeme adeta bomba gibi düştü. İzmir merkezli bir boya firmasına, PPG Industries ya da kısa adıyla PPG, Pittsburgh, Pensilvanya, Amerika merkezli çok uluslu şirket talip oldu. Adını Pittsburgh Plate Glass Company'in baş harflerinden alan şirket bir süredir yerli boya firması ile görüşmelerini sürdürmekte.

Türk boya firmasından büyük başarı

Geçtiğimiz yıllardan bu yana yaşanan ekonomik gelişmelerin ardından yabancı yatırımcıların ülkemize gözünü dikmesinin ardından ekonomiye de döviz açısından önemli bir katkı olması bekleniyor.

Dünyaca ünlü bir boya firmasının ülkemizde İzmir merkezli köklü bir boya firmasıyla görüşmelerine devam ettiği bilgisi edinilirken pazarlıklarda son aşamaya gelindiği ve resmi açıklamanın yapılması için gün sayıldığı da gelen bilgiler arasında yer alıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal