Türkiye'nin Uçak Gemisi TCG Anadolu için Güzel Haber Geldi

Türkiye savunma sanayisinde gerçekleştirdiği üretimlerle tarih yazmayı sürdürürken tüm dikkatler uçak gemisine çevrildi. TCG Anadolu ile ilgili kritik açıklamalar yapan Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "Bir aksilik olmazsa bu sene bitmeden teslim edelim diyoruz" diye konuştu.

13.04.2021-16:29 - (Son Güncelleme: 13.04.2021-16:29) Türkiye'nin Uçak Gemisi TCG Anadolu için Güzel Haber Geldi

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "Bir aksilik olmazsa bu sene bitmeden teslim edelim diyoruz. SİHA'lar konuşlanmış şekilde olması zor ama en azından orijinal planlanan haliyle İHA, SİHA'larla ilgili değişiklikler yapmak üzere teslimat mümkün olabilir" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, ülkemizin en büyük savaş gemisi olacak TCG Anadolu'nun 2021'de teslimatını planladıklarını, SİHA ile Hürjet benzeri milli hava araçlarının gemide görev üstlenebilmesi için faaliyetlerin devam ettiğini belirtti.

Demir açıklamasında, oldukça maksatlı hücum gemisi TCG Anadolu'nun inşa aşaması ile gemiyle kullanılması hedeflenen milli hava araçlarına ilişkin yapılan çalışmalara dair bilgiler aktarıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uçak gemisi ile alakalı beyanatlar vermesi ile bu hususta ne yapılabileceğine dair araştırma yaptıklarını belirten Demir, dünyadaki farklı uçak gemileri, onların nitelikleri, gemide kullanılacak platformlar benzeri pek çok meseleyi değerlendirdiklerini dile getirdi.

Bu araştırmayı gerçekleştirirken kamuoyunda "uçak gemisi" olarak isimlendirilen Anadolu gemisiyle alakalı "Bir şeyler yapabilir miyiz?" diye arayışta olduklarını belirten Demir, Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar ve 14-15 ay önce bunun gibi diyalogların olduğunu ifade etti.

Demir, şu açıklamada bulundu:

"Kendileriyle 'Bu gemiyi bir çalışsanız, buraya SİHA'lar olabilir mi' diye konuşmamız oldu. Onlar da bunu görev olarak aldılar. Geçen yıl ocak ayından beri bir çalışma içine girdiler. Gemiyle ilgili verileri kendilerine gönderdik, daha önce de gemiye ziyaret yaptılar, Baykar olarak. Bu ilk ziyaretleri değil. Tersane bu konuda belirli tasarım çalışmaları yaptı. Çeşitli opsiyonlar çalıştılar. Baykar, yeni bir dönüştürülmüş SİHA geliştirmekle ilgili faaliyetlere başladı. Gemi üzerinde kalkış inişi kolaylaştıracak ne tür tedbirler alınabilir diye çalışmalar geçen seneden beri devam ediyor. İş belli bir noktaya geldi. Ete kemiğe bürünme aşamasında da yeni bir ziyaret yapıldı, tekrar meseleyi yerinde incelemek için. Gemi devreye alındığında neler konulabilir üzerine, hizmet sırasında ne kadar mümkün olur gibi çalışmalar devam ediyor.".

YORUM YAZ..
Modal