Türkiye'nin Otomotivdeki Yeni Gururu: ADASTEC'in Sürücüsüz Otobüs Başarısı

Türk mühendisler tarafından kurulan ADASTEC, ilk Seviye-4 sürücüsüz otobüsünü Amerika Birleşik Devletleri'nde tanıttı.

03.08.2024-16:24 - (Son Güncelleme: 03.08.2024-16:24) Türkiye'nin Otomotivdeki Yeni Gururu: ADASTEC'in Sürücüsüz Otobüs Başarısı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Sosyal Medya üzerinden yaptığı açıklamada, ADASTEC'in geliştirdiği sürücüsüz otobüsle birçok ülkede projeler kazandığını vurguladı. Kacır, "Adastec, Almanya, Hollanda ve İsviçre'de yakın zamanda kazandığı projeleri de önümüzdeki günlerde hayata geçirecek," diyerek firmanın uluslararası başarılarına dikkat çekti.

İleri Teknoloji ve AR-GE

Bakan Kacır, Adastec firmasının geliştirdiği teknolojilerle entegre edilen sürücüsüz otobüslerin, dünyanın birçok ülkesinde bu teknolojiyi kullanan ilk proje olarak hayata geçirildiğini belirtti. Türkiye'de Bilişim Vadisi'nde Test Merkezi ve Boğaziçi Üniversitesi BÜDOTEK Teknopark'ta AR-GE Merkezi olan ADASTEC, ABD'deki ilk Seviye-4 otonom otobüsü kullanıma sundu. Avrupa'nın ilk Seviye-4 otonom/elektrikli otobüslerini Norveç'in Stavanger ve Finlandiya'nın Tampere şehirlerinde uygulamaya geçiren ADASTEC, Almanya, Hollanda ve İsviçre'de yakın zamanda kazandığı projeleri de hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Türkiye'nin Teknoloji Alanındaki Potansiyeli

Bakan Kacır, Adastec’in Türkiye'deki test ve AR-GE merkezleri ile ABD’deki başarılarının, Türkiye’nin teknoloji alanındaki potansiyelini artırdığını vurguladı. Adastec’in uluslararası projelerdeki başarıları, Türkiye'nin teknolojik gelişiminde önemli bir rol oynuyor ve ülkenin bu alandaki yetkinliğini dünya sahnesinde göstermesini sağlıyor.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal