Türkiye'nin Milli Gururu Türksat 6A Uydusu, 9 Temmuz'da Uzaya Fırlatılacak!

Türkiye'nin yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği haberleşme uydusu Türksat 6A, uzaya fırlatılma tarihi belli oldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun açıklamasına göre, Türksat 6A uydusu, Türkiye saatiyle 8 Temmuz'u 9 Temmuz'a bağlayan gece saat 00.20'de SpaceX'in Falcon 9 roketiyle Amerika'nın Florida eyaletinden yörüngesine gönderilecek.

28.06.2024-13:34 - (Son Güncelleme: 28.06.2024-15:59) Türkiye'nin Milli Gururu Türksat 6A Uydusu, 9 Temmuz'da Uzaya Fırlatılacak!

Türksat 6A, Ankara'daki TUSAŞ Uzay Sistemleri Teknolojileri (USET) tesislerinde yüzde 80'in üzerinde yerlilik oranıyla üretildi. Proje, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile TÜRKSAT AŞ'nin müşteri kurumu, TÜBİTAK UZAY'ın proje yönetici kurumu ve ASELSAN, TUSAŞ ve C2TECH firmalarının da proje yürütücü kurumu olarak yer aldığı işbirliğiyle gerçekleştirildi.

Türksat 6A'nın 42 derece doğu yörüngesinde konumlanacak olmasıyla, Hindistan, Tayland, Malezya ve Endonezya gibi ülkeler de dahil olmak üzere geniş bir coğrafyaya hizmet verecek.

Uluslararası Güç!

Bu yeni uydunun hizmete girmesiyle birlikte Türksat'ın bölgeye yönelik uydu hizmeti ihracatının artması ve Türkiye'nin uluslararası alanda uydu ihracatçısı olarak konumunun güçlenmesi bekleniyor.

Türksat 6A'nın fırlatılması, Türkiye'nin uzay teknolojileri ve iletişim alanındaki yerlilik ve bağımsızlık hedeflerine önemli bir katkı sağlayacak nitelikte görünüyor.

Yaren Eryılmaz
yareneryilmaz@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal