Türkiye'nin Kredi Notu Açıklandı

Uluslararası kredi derecelendirme kurumu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredini notunu açıkladı.

20.02.2021-00:36 - (Son Güncelleme: 20.02.2021-00:35)  Türkiye'nin Kredi Notu Açıklandı

Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu BB- olarak teyit ederken, görünümünü ise negatiften durağana çevirdiğini açıkladı.

Fitch Rating bugün yaptığı toplantının yardımdan yaptığı açıklamada, ürkiye'nin uzun vadeli yabancı para birimi cinsinden kredi notunun "BB-" olarak teyit edildiği, kredi notu görünümünün ise negatiften durağana çevirdiğini bildirdi.

Türkiye'nin yeni ekonomi yönetimiyle daha tutarlı ve Ortodoks bir politikaya dönüştüğünü, 2020'de düşen uluslararası rezervlerden, yüksek cari açık ve kötüleşen yatırımcı güveninden kaynaklanan kısa vadeli dış finansman risklerini hafifletmeye yardımcı olduğunu belirten kuruluş, Türkiye'yi anlatan raporunda, 'Türkiye'deki para politikası önemli ölçüde sıkılaştırıldı, uluslararası rezervler istikrar kazandı ve Türk Lirası kasım ayı başından bu yana dolar karşısında yüzde 18 değer kazandı.' ifadelerini kullandı.

Raporunda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın para politikasından da övgüyle bahseden Fitch Ratings,  yatırımcı duyarlılığı ve yerel aktörlerdeki değişimin Türk Lirası'nın önemli ölçüde değer kazanmasına, risk priminin düşmesine ve bazı net sermaye girişlerine yol açtığını belirtti.

'TÜRKİYE EKONOMİSİNDE BÜYÜME ÖNGÖRÜLÜYOR'

Türkiye ekonomisinin 2021 yılında yüzde 5,7 büyüyeceğini öngören kuruluş, büyüme hızının 2022'de de yüzde 4,7 olacağının tahmin edildiğini açıkladı.

Fitch, Türkiye'deki enflasyonun  bu yıl sonunda yüzde 11'e, 2022'de yüzde 9,2'ye düşmesi beklediklerini açıkladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal