Türkiye'nin İlk Özel Uluslararası Yük Treni Yola Çıktı

Türkiye'nin ilk özel uluslararası yük treni, İstanbul'dan Avrupa'ya uğurlandı. Demiryolu taşımacılığında yeni bir dönem başlıyor.

18.10.2024-12:49 - (Son Güncelleme: 18.10.2024-12:49) Türkiye'nin İlk Özel Uluslararası Yük Treni Yola Çıktı

Türkiye'nin İlk Özel Uluslararası Yük Treni Yola Çıktı

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Veysi Kurt, demir yolu işletmeciliğinde özel sektörün katılımıyla daha rekabetçi bir ortamın oluştuğunu belirtti. Kurt, "Özel sektörümüzün Türk demir yollarındaki payı yüzde 17 civarında ve yeni işletmecilerle birlikte bu oranı yüzde 20'nin üzerine çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

Uluslararası Yük Treni Törenle Uğurlandı

Pasifik Eurasia Demiryolu İşletmeciliği tarafından düzenlenen törende, Türkiye'nin ilk özel uluslararası yük treni, Halkalı İstasyonu'ndan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun katılımıyla Avrupa'ya yol aldı. Kurt, Türkiye'nin artık kendi vagonunu, lokomotifini ve rayını üretir hale geldiğini vurguladı.

Pasifik Eurasia'dan Önemli Yatırımlar

Pasifik Eurasia Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Nusret Dur, 2019 yılından beri birçok ilkle sektördeki dönüşüme katkıda bulunmaya devam ettiklerini ifade etti. Orta Asya ve Çin'den Türkiye'ye ve devamında Avrupa'ya kesintisiz taşıma gerçekleştirebilmek için önemli yatırımlar yaptıklarını ekledi.

İlk Yük Treninde Taşınan Yükler

Dur, toplam 19 vagondan oluşan ilk uluslararası yük treninin 1250 ton yük taşıdığını ve bu trenin Türkiye'nin lojistik anlamda bir köprü vazifesi gördüğünü dile getirdi.

Türkiye, Lojistik Üs Olma Yolunda

Dur, Türkiye'nin coğrafi konumu itibarıyla ticaret yollarının merkezinde yer aldığını belirterek, "Bizim için Türkiye, lojistik üs olması gereken bir nokta" dedi. Türkiye'nin, küresel ticarette daha önemli bir rol üstlenmesi için gerekli yatırımlara devam edileceği vurgulandı.

Pasifik Eurasia Demiryolu İşletmeciliği İstanbul-Budapeşte ilk yük trenini Halkalı İstasyonu'ndan...

Pasifik Eurasia Demiryolu İşletmeciliği İstanbul-Budapeşte ilk yük trenini Halkalı İstasyonu'ndan uğurlama töreni yapıldı. Pasifik Eurasia Yönetim Kurulu Başkanı F. Nusret Dur, törene katılarak konuşma yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal