Türkiye’nin gündemindeki #GazaStarving hareketi dünyada büyük yankı uyandırdı

7 Ekim 2023 tarihinde başlayan Gazze katlımı hala devam ediyor. 25 binden fazla insanın katledildiği saldırılara dünya gözünü kulağını kaparken, Türkiye #GazaStarving etiketi ile masumların sesi olmaya devam ediyor. Peki dünyanın gündemine oturan #GazaStarving hareketi nedir? İşte detaylar…

24.01.2024-10:07 - (Son Güncelleme: 24.01.2024-10:14)

Dünya tarihinin en büyük katliamlarından birini yaşıyor. 7 Ekim’de başlayan saldırılarda 10 bin 800 çocuk, 7 bin 250 kadın olmak üzere 25 bin insan katledildi. Aralıksız Gazze halkını bombalayan İsrail, ülkelerden gelen yardımlarında bölgeye ulaşmasına engel olarak, hayatta kalan insanları da açlıkla ölümle zorluyor. 

#GazaStarving hareketi

X’de başlatılan #GazaStarving hareketi ile 3 aydır devam eden zulmün durması için sesler yükselmeye devam ediyor. Türkiye ve dünya gündeminde birinci sırada yer alan #GazaStarving hareketi ile milyonlarca insan katliamın durması için İsrail’e karşı direniyor. 

Gazastarving hareketi nedir?

Ünlü isimlerden #GazaStarving hareketine destek

Dünyanın ve ülkemizin ünlü isimleri de #GazaStarving hareketine destek veriyor. Galatasaray’ın sevilen futbolcusu Kerem Aktürk, sanat camiasının sevilen isimlerinden Sinan Albayrak, Deniz Uğur, Özge Özpirinçci, Pınar Deniz, Edis, Tarkan gibi birçok isim #GazaStarving hareketine destek vererek katledilen masumların sesi oldu.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal