Doğal güzellikleriyle insanı büyüleyen ülkemizde birbirinden güzel keşfedilmemiş lokasyonlar var. Gezgin ruhunu körükleyen muhteşem bir deneyim arayan seyahat tutkunları, keşfedilmemiş lokasyonların peşinde. Seyahat etme tutkusuyla yanıp tutuşanlar için seyahat rotasını planlamakta oldukça mühim.
Yeni yerler keşfetmenin heyecanına kapılmadan önce gidilecek yolların güvenliğini de kontrol etmek önemli. Türkiye'nin en adrenalin dolu güzergahlarını sizler için derledik. Özellikle heyecan arayanlar için birebir bir liste. Birbirinden tehlikeli yol güzergahlarının olduğu galerimizde araçla seyahet edenlerin gözü bir miktar korkabilir. Adrenalin peşinde olan, zorlu yolculuk ve macera arayanlar için gidilip görülmesi gereken yol güzergahları bu liştede. Ama her şeyden önce güvenlik Türkiye'nin en tehlikeli yollarından geçmeden önce önlemlerinizi mutlaka alın.
Bu birbirinden tehlikeli yolların kullanımı kadar yapımı da oldukça zor. Yapımı oldukça tehlikeli ve zor geçen bu yollar şimdi turizm amaçlı kullanılıyor. Birbirinden tehlikeli, doğal güzellikleriyle göz dolduran bu adrenalin dolu yollar turistlerin uğrak noktaları. Keskin virajları, uçurumlarıyla, irili ufaklı tünelleriyle bu yollardan geçmek cesaret gerektiriyor. Ama heyecan arayan adrenalin tutkunları için bu önemli değil. Araçların yanı sıra heyecan arayan motosiklet ve bisiklet grupları da bu yolları tercih ediyor.
Adrenalin tutkunları için birbirinden tehlikeli yollar galerimizde...
Karapınar - Gümüşkavak Yolu üzerindeki Kuş Yuvası Geçidi, yokuş yukarı, keskin zikzaklarla dolu ve dar bir geçittir. 1401 metre yükseklikte bir noktada yer alır.
Dünyanın en zorlu yollarından biridir. Dağ eteklerindeki yüzlerce kilometre yol bariyersizdir. Bu yolu tarif etmeye kelimeler yetmez, fotoğraf ne kadar acımasız olduğunu gösteriyor.
Erciyes Dağı eteklerinde, deniz seviyesinden 2215 m yükseklikte yer alan bir yoldur.
Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde, yöre sakinlerinin zorlu mücadelesi ve devlet desteğiyle 132 yılda yapılan, "dünyanın en zorlu yolları" arasında gösterilen Taş Yolu, çok sayıda tünel, viraj, keskin uçurumları ve doğal güzellikleriyle her mevsim adrenalin tutkunlarını ağırlıyor.
1870'te inşasına başlanan Taş Yolu, Karanlık Kanyon'un geçit vermeyen kayalıklarını ilkel aletlerle oyan ve adeta iğneyle kuyu kazan yöre halkı tarafından 132 yıllık çalışma sonucu devletin de verdiği destekle 2002'de tamamlandı.
Kop Geçidi Erzurum dolaylarında, 2409 rakımda yer alan bir geçittir. Aşırı yükseklik ve bölgenin sert ikliminin yanında arazinin engebesi nedeniyle de oldukça tehlikeli bir yoldur.
Sivas dolaylarında, 1750 metre yüksekliğe kurulmuş bir dağ yoludur. Yolun yerleştiği coğrafya o kadar soğuktur ki, yağı bile dondurabilir esprisinden yola çıkılarak adı Yağdonduran Geçidi olmuştur.
Türkiye'nin en kuzey noktalarından birinde, Kastamonu dolaylarında yer alan bu yol 1875 metre yükseklikte bir dağ yoludur.
Zigana Geçidi, Kuzey Anadolu Dağları'nda, Gümüşhane ili sınırları içerisindeki bir geçittir. Rakımı 2032 metredir. Yer yer daralan ve keskin virajları bulunan yol, özellikle kış aylarında çok tehlikeli bir hal alıyor.
Van'da bulunan ve Türkiye'nin en yüksek geçidi olan Karabel aynı zamanda dünyanın araç geçişi yapılabilen en yüksek 25. geçididir.