Türkiye’den Yunanistan’a yardım eli: Orman yangınları için uçak ve helikopter gönderilecek

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Yunanistan’ın başkenti Atina’da çıkan orman yangınlarının söndürülmesine destek olma amacıyla iki yangın söndürme uçağı ve bir helikopterin gönderilmesine karar verildiği bildirildi.

13.08.2024-09:50 - (Son Güncelleme: 13.08.2024-09:50) Türkiye’den Yunanistan’a yardım eli: Orman yangınları için uçak ve helikopter gönderilecek

Türkiye, yangınlarla boğuşan Yunanistan’a yardım elini uzatıyor. Türkiye'nin Yunanistan'a yangınla mücadelede destek olmak amacıyla iki Yangın söndürme uçağı ve bir helikopter gönderdiği açıklandı. Sözcü Keçeli, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Atina'yı etkisi altına alan yangınlarla mücadele eden komşumuz Yunanistan'a destek amacıyla gerekli çalışmalar başlatılmıştır," ifadelerini kullandı.

Yunanistan yangınlara teslim oldu

Yunanistan'ın başkenti Atina'nın yakınlarındaki Varnava'da başlayan yangın, şiddetli rüzgarın etkisiyle Attiki bölgesinin çeşitli yerlerine hızla yayıldı. Yunan basını, Penteli'deki Amalia Fleming Hastanesi de dahil olmak üzere birçok hastanenin ve yerleşim yerinin tahliye edildiğini duyurdu. 

Türkiye’den Yunanistan’a yardım eli: Orman yangınları için uçak ve helikopter gönderilecek

Sabah saatlerinde Penteli Çocuk Hastanesi ve 414. Askeri Hastane'nin tahliye edilmesinin ardından, Amalia Fleming Hastanesi de tahliye edilen yerler arasında yer aldı.

Son 60 yılın en sıcak yaz mevsimi

Yunanistan, son 60 yılın en sıcak haziran ve temmuz aylarını yaşarken, yangın nedeniyle çok sayıda evin kül olduğu bildirildi. Yunanistan İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Vassilis Kikilias, "20 saattir dramatik koşullar altında olağanüstü tehlikeli bir yangınla mücadele ediyoruz," açıklamasında bulundu.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal