Türkiye'den KKTC Kararı! Resmi Gazete'de Yayımlandı: Dünyaya İlan Ediyoruz...

Son dakika haberi: Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümüne dair TBMM kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Türkiye'den dünyaya kritik bir çağrı yapıldı.

20.07.2024-11:01 - (Son Güncelleme: 20.07.2024-11:01) Türkiye'den KKTC Kararı! Resmi Gazete'de Yayımlandı: Dünyaya İlan Ediyoruz...

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü dolayısıyla TBMM tarafından alınan karar, Resmi Gazete'de yayımlanarak dünyaya ilan edildi. Türkiye, Kıbrıs Türk halkının Barış ve Özgürlük Bayramı'nı tebrik etti.

TBMM'den KKTC Kararı: 50. Yıl Dönümünde Dünyaya Çağrı

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümünde yayımlanan TBMM kararı, Resmi Gazete'de yer aldı ve Kıbrıs Türk halkının Barış ve Özgürlük Bayramı büyük bir gurur ve mutlulukla kutlandı.


Kararda, şu ifadeler kaydedildi:

"20 Temmuz, yıllardır çektiği acı ve zorluklara cesaret ve sabırla karşı koyan Kıbrıs Türk halkının kurtuluş günüdür. Ada'daki egemenlik haklarının ve eşit statüsünün korunmasının sembolüdür. 1963 yılında, Kıbrıslı Rumların ortaklık devletini gasbetmesiyle başlayan, sürgün ve katliamlarla devam eden karanlık dönem bu harekatla son bulmuş, Kıbrıs Türkü'nün varlık ve güvenliği teminat altına alınmış, Ada'da huzur ve güven ortamı tesis edilmiştir."

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal