Türkiye’den ABD’ye F-16 resti: Çaresiz olmadığımızı bilmelerini istiyoruz

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD ile devam eden F-16 görüşmeleriyle ilgili olarak "Bu konuda çaresiz olmadığımızı, elimizde seçenekler olduğunu herkesin bilmesini istiyoruz" dedi.

13.03.2023-09:15 - (Son Güncelleme: 13.03.2023-17:26) Türkiye’den ABD’ye F-16 resti: Çaresiz olmadığımızı bilmelerini istiyoruz

Türkiye ile ABD arasındaki F-16 görüşmeleri hakkında dikkat çeken ifadeler kullanan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Mehmetçik’in sınır ötesi operasyonlarındaki son durum ile İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyelik süreci konularına da değindi.

Bakan Akar'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

53 terörist etkisiz hale getirildi

"Terör örgütü PKK tarafından 6 Şubat'tan itibaren 8 taciz ve saldırı oldu. Sessiz kalmamız söz konusu değil, gerekli karşılık verildi, 53 terörist etkisiz hale getirildi. YPG terör örgütü ve PKK'nın aynısı. Dostlarımız ve müttefiklerimizden artık bu konuda direnmeyip gerçeği görmelerini, anlamalarını bekliyoruz."

Hulusi Akar

Sözlerini yerine getirmelerini bekliyoruz

Akar, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğiyle ilgili, "Sözlerini yerine getirmelerini bekliyoruz, biz hiçbir zaman NATO'nun açık kapı politikasına karşı değiliz" dedi.

ABD ile F-16 görüşmeleri

Bakan Akar ABD ile F-16 görüşmelerine ilişkin, "Kongre aşamasını bekliyoruz, genel olarak yapıcı bir ortam var. Bu konuda çaresiz olmadığımızı, elimizde seçenekler olduğunu herkesin bilmesini istiyoruz " diye konuştu.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal