Türkiye’de Öğrenim Gören Filistinli Öğrencilerin Vatan Hasreti ve Umutları

Filistinli öğrenciler Türkiye'deki eğitimlerinin ardından vatan hasretini ve umutlarını paylaştı.

11.10.2024-11:54 - (Son Güncelleme: 11.10.2024-11:54) Türkiye’de Öğrenim Gören Filistinli Öğrencilerin Vatan Hasreti ve Umutları

Türkiye'de Eğitim Alan Filistinli Öğrenciler Vatan Hasretini Anlattı

Filistinli öğrenciler, Türkiye'de aldıkları eğitimle vatanlarının geleceğine dair umutlarını dile getirdi. Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığınca düzenlenen "Uluslararası Öğrencilerin Gözünden Gazze Paneli ve Sergisi" etkinliğinde buluşan öğrenciler, yaşadıkları zorlukları ve hayallerini paylaştı.

Mariam Menawi: "Filistin'e Dönülmeli"

Bursa Uludağ Üniversitesi Sosyoloji doktora öğrencisi Mariam Menawi, Türkiye’de beş yıldır eğitim aldığını ifade ederek, "Filistin'e döneceğim ve oradaki üniversitelerde akademisyen olacağım" dedi. Ailesinin Batı Şeria’nın Nablus kentinde yaşadığını anımsatan Menawi, Gazze ve Batı Şeria'daki işgal ve zorluklara da dikkat çekti.

Menawi, "Gazze'de akrabalarım var, iki kuzenim şehit oldu. Batı Şeria gündelik işgale maruz kalıyor. Ailem de oradan çıkamıyor" şeklinde konuştu. Filistin davasını desteklemeyi sürdürmekte kararlı olduğunu belirten Menawi, "Artık Türkiye’den Filistin davasını dünyaya duyuruyorum" ifadelerini kullandı.

Nada Jafar: "İlk Restoranımı Filistin’de Açmayı Hayal Ediyorum"

İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nde Gastronomi ve Mutfak Sanatları okuyan Nada Jafar ise Türkiye'nin kendisi için büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti. "Eğitimimi Türkiye’de tamamlayıp, Filistin’e dönmeyi planlıyorum" diyen Jafar, Türkiye’nin Filistin davasına verdiği destek için teşekkür etti.

Filistin’e giderek orada yaşamaktan çok istediğini söyleyen Jafar, "İnşallah bir gün ilk restoranımı orada açarım" ifadelerini kullandı. Öğrenciler, Filistin’in özgürlüğünü ve hayallerini gerçekleştirebilmeyi umut ediyor.

Türkiye Burslusu Filistinli öğrenciler, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığınca...

Türkiye Burslusu Filistinli öğrenciler, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığınca (YTB) düzenlenen "Uluslararası Öğrencilerin Gözünden Gazze Paneli ve Sergisi" düzenlendi. Bursa Uludağ Üniversitesi'nde Doktora Öğrencisi Filistinli Mariam Menawi, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal