Türkiye'de kamuda esnek çalışma modeli başlıyor

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıkladığı kamuda esnek çalışma modelinde ilk adımlar atılmaya başlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, esnek çalışma modeli için görüşmelerin yakın bir tarihte başlayacağını belirtti. Ayrıca konunun Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) toplantısında da gündeme geleceğini açıkladı.

06.06.2024-11:46 - (Son Güncelleme: 06.06.2024-12:00) Türkiye'de kamuda esnek çalışma modeli başlıyor

Bakan Şimşek, "Kamuda esnek, uzaktan çalışma modellerini daha da geliştireceğiz" diyerek, mesai saatlerinde bir kısalma olmayacağını ancak evden çalışma modeline geçileceğini duyurdu.

Bakan Işıkhan: "Çalışma Hayatı Yeniden Şekilleniyor"

Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Bakan Vedat Işıkhan, esnek çalışma modeli için önümüzdeki günlerde çalışmaların başlayacağını ifade etti. Ayrıca, esnek çalışma modelinin ILO toplantısında da tartışılacağını belirtti.

Kadın İstihdamına Yönelik Projeler

"İş-Pozitif Projemiz ile kadın istihdamının artırılması hedefleniyor" diyen Bakan Işıkhan, bu proje kapsamında şimdiye kadar 263 bin 162 kadının istihdama katılmasına aracılık ettiklerini söyledi. Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi (Women-UP) ile çeşitli illerde 4 bin kadın işverene ve 4 bin kadın çalışana toplamda 635,9 milyon lira ödeme yapıldığı belirtildi.

Gençler ve Engelliler İçin Yeni Projeler

Bakan Işıkhan, gençler ve engelliler için de benzer projeleri hayata geçireceklerini ifade etti. Sosyal Güvenlik Kurumu aracılığıyla uygulanacak projelerle farklı kesimlerin iş gücüne katılımı artırılacak.

Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki

Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesine 12 bin 246 kişinin başvurduğunu belirten Işıkhan, bu projenin Ankara, İstanbul ve İzmir'de 0-24 aylık çocuğu olan çalışan anneler için geçerli olduğunu söyledi. Proje kapsamında her bir çalışan anneye aylık 325 euro destek verilmesi planlanıyor. Teşvik ödemeleri Ağustos 2024 itibarıyla başlayacak ve 12 ay sürecek. Projenin kapanışı ise 25 Ekim 2025 olarak planlanıyor.

Türkiye'de çalışma hayatını yeniden şekillendirecek bu adımlar, çalışanların iş-yaşam dengesini sağlama açısından önemli bir gelişme olarak öne çıkıyor. Kadın istihdamını ve farklı kesimlerin iş gücüne katılımını artırmaya yönelik projeler, Türkiye'nin modern ve esnek çalışma uygulamalarına geçişini hızlandıracak.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal