16.02.2021-16:37 (Son Güncelleme:16.02.2021-16:37)


1

HAVADAKİ SİHA ETKİSİNE MAVİ VATAN'DA ULAQ İLE ULAŞACAĞIZ

HAVADAKİ SİHA ETKİSİNE MAVİ VATAN'DA ULAQ İLE ULAŞACAĞIZ

Türkiye’nin insansız hava araçları konusunda rüştünü ispat ettiğini hatırlattığımız Kozan Selçuk Erkan, ''Sıra denizlerde'' söylüyor. TRT Haber’den Sertaç Aksan’ın haberine göre, ULAQ’ın envantere girmesi ile havacılıkta İHA sistemlerinin kullanılmasına eş değer bir imkana Mavi Vatan’da kavuşacağımızı anlatan Selçuk Erkan’ın bu noktada üstünde durduğu konulardan birisi de Yunanistan’ın değişen savunma anlayışı oluyor.



2

YUNANİSTAN HARP PLANLARIMIZI ÖĞRENİP TAKTİK DEĞİŞTİRDİ

YUNANİSTAN HARP PLANLARIMIZI ÖĞRENİP TAKTİK DEĞİŞTİRDİ

Türkiye’nin yakın tarihindeki kimi kumpaslarda oldukça gizli bilgilerin de açığa çıktığını anımsatan Kozan Selçuk Erkan, şu şekilde devam etti: ''Maalesef yaşanan hazin durum karşısında Yunanistan savunma değerlendirmesini bizden cebren ve hile ile aldığı bilgilerle güncellemiş oldu. O zamandan beri savunma mekanizmasını buna göre tekrar organize ediyorlar. Ege Denizi'ndeki adaları 1948 Paris Anlaşması’ndaki silahsız olması maddesini ihlal ederek ağır silahlarla donatıyorlar. Bu hamle; silahlı kuvvetlerimizin işini zorlaştırmak için yapılmış büyük bir adım. Tüm planlarını ‘ana karayı savunmak’ yerine ‘en yakın adalarda yoğunlaşma’ üzerine revize ettiler'' dedi.



3

ATİNA'NIN MEVCUT İMKANLARI ULAQ'I DURDURAMAZ

ATİNA'NIN MEVCUT İMKANLARI ULAQ'I DURDURAMAZ

Bu noktada ULAQ’ın nasıl bir görev üstleneceğini soruyoruz. Erkan’ın tanımlamasına göre ULAQ, Atina’nın adalar üzerine kurmuş olduğu planı çok uygun maliyetle değiştiren yeni bir yaklaşımı yanı sıra getiriyor. İnsansız hava aracı gibi keşif ve gözetleme yapabilen ULAQ hemde belirlemiş olduğu hedefleri güdümlü füzeler ile imha edebilme yeteneğine sahip.



4

''Bunları yaparken kıymetli personelimizin hayatını riske atmayan özel bir araç'' söyleyen Kozan Selçuk Erkan, ''Çok hızlı, çok düşük görünürlükte, çok adetli ve uygun maliyetli bir sistemle başa çıkabilmek için ellerindeki mevcut imkanlar yetersiz kalacaktır''görüşünü destekliyor.



5

TÜRKİYE'NİN HAMLELERİNE GÖRE POZİSYON BELİRLİYORLAR

TÜRKİYE'NİN HAMLELERİNE GÖRE POZİSYON BELİRLİYORLAR

Literatüre ‘Yunan hükümeti borç krizi’ olarak geçen ve 2009’da başlayıp bugün bile etkisini sürdüren süreci anımsattığımız Erkan şu değerlendirmeyi yapıyor. ''Geçtiğimiz birkaç senede Türkiye defansif oynamaktan vazgeçip ofansif oynamaya başladı. Unutulmamalı ki Türkiye bölgesel bir oyun kurucu, global oyun bozucu bir ülkedir… Bu prensipte çalışmaya başladığımızdan beri karşımızdaki ülkeler bizim yaptıklarımıza göre kendileri pozisyon almaya mecbur kaldı'' dedi.



6



7

TÜRKİYE VE YUNANİSTAN'IN HARCADIĞI 1 DOLAR AYNI ETKİDE DEĞİL

TÜRKİYE VE YUNANİSTAN'IN HARCADIĞI 1 DOLAR AYNI ETKİDE DEĞİL

''Yeni silah satın almak yüksek maliyetli olduğu kadar işletmesi de maliyetli bir iştir. Bu satın alımın tamamını Yunanistan gibi yurt dışından yapan bir ülke iseniz işletme konusunda da tamamen yurt dışına bağımlı hale gelirsiniz. Sonucunda da istedikleri fiyatı ödemek zorundasınız demektir. Türkiye ile Yunanistan’ın savunma sanayiinde harcadığı 1 dolar aynı etkide değildir. Türkiye, bu alanda yüzde 75 yerlilik oranına ulaşmıştır ve kendi ülkesinde üretimle katma değer de sağlamaktadır. Kendi üretimi olduğu için gelecekteki işletme maliyeti de daha uygun olacak. Sürdürülebilir bir finansmandan bahsediyorum'' dedi.



8

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR