Türkiye, Yunan Bakan’ın küstah tehdidi sonrası harekete geçti: Çok sayıda savaş gemisi Ege’ye gönderildi

Yunanistan’dan Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümüne yapılan skandal eleştiriler ve tehditlerin ardından Türkiye, Yunan gemilerinin kendi karasularını ihlal ettiği gerekçesiyle Ege’ye 5 savaş gemisi gönderdi.

23.07.2024-17:06 - (Son Güncelleme: 23.07.2024-17:06) Türkiye, Yunan Bakan’ın küstah tehdidi sonrası harekete geçti: Çok sayıda savaş gemisi Ege’ye gönderildi

Yunanistan’dan gelen skandal tehdit sonrası Türkiye’den kritik hamle geldi. Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıldönümü büyük bir coşkuyla kutlanırken, Ankara'dan üst düzey katılım gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki devlet erkanı, tam kadro Kıbrıs'a çıkarma yaptı.

Bir gece ansızın Ankara’ya gelebiliriz demişti

Yunanistan cephesinden gerilimi artıracak skandal açıklamalar geldi. Yunan Savunma Bakanı Nikos Dendias, Türk ordusunu "işgalci" olarak nitelendirirken, Sağlık Bakanı Adonis Georgiadis, katıldığı televizyon programında "F-35'lerle bir gece ansızın Ankara'ya gelebiliriz" tehdidinde bulundu. Bu açıklamalar, iki ülke arasındaki gerilimi daha da tırmandırdı. Yunanistan'da yayınlanan Katimerini gazetesi, Türkiye'nin karasularının ihlal edildiği gerekçesiyle 5 savaş gemisini Yunan karasularının hemen dışına konuşlandırdığını yazdı.

Türkiye, Yunan Bakan’ın küstah tehdidi sonrası harekete geçti: Çok sayıda savaş gemisi Ege’ye gönderildi

Türkiye ve Yunanistan savaş gemilerini Ege’ye gönderdi

Haber Global'in aktardığı habere göre, Yunanistan, İtalyan bandıralı araştırma gemisi Ievoli Relume'u Türkiye'nin karasularına soktu. Sualtı deniz kablolarının döşenmesi için araştırma yaptığı iddia edilen geminin karasularımıza girmesi üzerine Türkiye, beş savaş gemisini bölgeye konuşlandırdı.

İddiaya göre, İtalyan bandıralı gemi, Girit ile Kıbrıs arasındaki elektrik bağlantısını sağlamak için araştırma yapıyordu. Türkiye, İtalyan kablo döşeyicisi Terlini'nin bölgedeki varlığına daha önce diplomatik olarak itiraz etmişti.

Haberde, Türkiye'nin bölgeye önce 2 fırkateyn ve 1 korvet gönderdiği, daha sonra ise 2 gemi daha eklediği belirtildi. Buna karşılık, Yunanistan'ın bölgede bir gambotu ve bir fırkateyni bulunuyor. Katimerini gazetesi, gerginliğin artmasında Yunanistan Sağlık Bakanı Adonis Georgiadis'in televizyona çıkıp "Bir gece ansızın Ankara'ya gelebiliriz" demesinin önemli bir etken olduğuna dikkat çekti.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal