Türkiye ve Sırbistan Arasında 11 Yeni İşbirliği Anlaşması İmzaladı

Türkiye ve Sırbistan, enerji, ticaret, teknoloji ve daha birçok alanda 11 işbirliği anlaşması imzaladı.

11.10.2024-14:35 - (Son Güncelleme: 11.10.2024-14:35) Türkiye ve Sırbistan Arasında 11 Yeni İşbirliği Anlaşması İmzaladı

Türkiye ile Sırbistan Arasında İşbirliği Anlaşmaları İmzalandı

Türkiye ve Sırbistan Cumhuriyeti, 11 farklı alanda yeni işbirliği anlaşmaları imzalamak üzere bir araya geldi. İmzalanan protokoller Sırbistan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic'in katılımıyla gerçekleştirildi.

Anlaşmalardan Bazıları

İmzalanan anlaşmalar arasında, afet yönetimi, çalışma ve sosyal güvenlik, enerji dönüşümü gibi önemli konular yer alıyor.

1. Afet ve Acil Durum Yönetimi alanında mutabakat, Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı ve Sırbistan İçişleri Bakanı tarafından imzalandı.

2. Çalışma, İstihdam ve Sosyal Güvenlik konusundaki anlaşma ise Türkiye ve Sırbistan’ın ilgili Bakanlıkları arasında gerçekleşti.

3. Enerji Dönüşümü üzerine mutabakatı Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ile Sırbistan Madencilik ve Enerji Bakanı imzaladı.

4. Serbest Ticaret Anlaşması ile ilgili iki madde üzerinde değişiklik yapılmaya yönelik bir protokol de taraflarca imzalandı.

5. Spor ve Gençlik alanında iki ülke arasında ayrıca mutabakat zaptı imzalanırken, medya ve enformasyon konusundaki işbirliği de dikkat çekti.

Kardeş Şehir Protokolleri

İmza töreninde, Gaziantep ve Belgrad belediyeleri arasında Kardeş Şehir Protokolü’nün yanı sıra, tarih ve arşiv alanında da işbirliği protokolleri imzalandı.

Ortak Basın Toplantısı

Tüm anlaşmaların ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Vucic ortak bir basın toplantısı düzenleyerek, işbirliğinin kapsamını ve önemini vurguladılar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Sırbistan’ın...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Dördüncü Toplantısı'na katıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal