Türkiye ve KKTC Ortak Deprem Tatbikatı Düzenledi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Türkiye ile KKTC ortak deprem tatbikatı düzenlendi.

17.10.2024-21:59 - (Son Güncelleme: 17.10.2024-21:59) Türkiye ve KKTC Ortak Deprem Tatbikatı Düzenledi

KKTC'de Gerçekleştirilen Ortak Tatbikat

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC), Türkiye'den çeşitli kurumların katılımıyla gerçekleştirilen "KKTC Sivil Savunma, Afet Yönetimi ve Müdahale Tatbikatı-2024" etkinliği, Gemikonağı bölgesinde yapıldı.

Katılımcı Kurumlar ve Yetkililer

Türkiye'den Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Jandarma Genel Komutanlığı gibi kurumların yer aldığı tatbikatta, KKTC'den de Sivil Savunma Teşkilatı, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı, Doğal Afet Arama Kurtarma Derneği (DAAK), Kıbrıs Arama Kurtarma Derneği (KARK), Kolan Hastanesi ve çeşitli üniversitelere ait ekipler görev aldı.

Tatbikat Senaryosu ve Uygulamalar

Tatbikatta, deniz tabanında meydana gelen ve Richter ölçeğine göre 7.6 büyüklüğündeki bir depremin ardından gerçekleştirilen çeşitli senaryolara yer verildi. Bu kapsamda:

  • Tahliye ve enkaza müdahale
  • Akaryakıt yangınını söndürme
  • Duman dolu alandan kurtarma
  • Kuyu kazasına müdahale
  • Hava hattı ve itfaiye merdiveniyle kurtarma
  • Trafik kazasına müdahale
  • Deniz kirliliğine müdahale

Amacımız Felaketlerle Baş Etme Kapasitesini Artırmak

AFAD Başkan Yardımcısı Hamza Taşdelen, tatbikata ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye ve KKTC'nin deprem açısından riskli bir bölgede yer aldığını belirterek, depreme karşı ortak çalışmaların önemine dikkat çekti. KKTC Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Atilla Karaca ise tatbikatın, ülkenin afet hazırlık seviyesini artırma ve işbirliğini güçlendirme amaçlı düzenlendiğini vurguladı. Bu tür hazırlıkların, halkın karşılaşabileceği olumsuz durumlarda can ve mal kaybını en aza indirmeyi hedeflediğini ifade etti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Türkiye'den kurumların katılımıyla

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Türkiye'den kurumların katılımıyla "KKTC Sivil Savunma, Afet Yönetimi ve Müdahale Tatbikatı-2024" gerçekleştirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal