Türkiye ve Irak'tan Göç İşbirliği Mutabakatı

Türkiye ile Irak arasında göç ve geri dönüş işbirliği mutabakatı imzalandı.

02.10.2024-17:36 - (Son Güncelleme: 02.10.2024-17:36) Türkiye ve Irak'tan Göç İşbirliği Mutabakatı

Türkiye ile Irak Arasında Göç İşbirliği Anlaşması

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı, Irak Cumhuriyeti ile önemli bir işbirliği anlaşması imzaladı.

Mutabakat Zaptının Detayları

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Irak Göç ve Yerinden Edilmişler Bakanı Evan Faiq Jabro tarafından imzalanan bu mutabakat zaptı, Türkiye'de yaşayan Iraklıların gönüllü geri dönüşlerini kolaylaştırmayı hedefliyor.

Hedefler ve İşbirliği İlkeleri

Yapılan açıklamalara göre, bu belgeyle birlikte, göç yönetiminde daha sürdürülebilir ve güvenli bir yaklaşım benimsenmesi amaçlanıyor. Özellikle düzensiz ve yasa dışı göçün önlenmesi adına ortak çalışmalar yürütülecek.

İmza Töreni ve Katılımcılar

İmza töreninde ayrıca Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş, Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros, Irak'ın Ankara Büyükelçisi Majid Abdulreda Hassan Al-Lachmawi ve Irak Göç İşleri Genel Müdürü Safaa Hussein Ahmed de hazır bulundu.

Sosyal Medya Üzerinden Açıklama

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, "Bu mutabakat zaptı ile düzensiz göçle mücadele için işbirliği sağlanacaktır. İmzaladığımız bu anlaşmanın hayırlı olmasını diliyorum." şeklinde ifadeler kullandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Irak Cumhuriyeti Göç ve Yerinden Edilmişler Bakanı Evan Faiq Jabro...

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Irak Cumhuriyeti Göç ve Yerinden Edilmişler Bakanı Evan Faiq Jabro ile bir araya geldi. İçişleri Bakanlığı ile Irak Cumhuriyeti Göç ve Yerinden Edilmişler Bakanlığı arasında "göç ve gönüllü geri dönüş" konusunda işbirliği mutabakat zaptı imzalandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal