Türkiye ve Azerbaycan'dan Ceza İnfaz Alanında Önemli Mutabakat

Türkiye, Azerbaycan ile cesaret ve işbirliği dolu bir anlaşma imzaladı. Adalet Bakanı Tunç, ilişkilerin sürekli geliştiğini vurguladı.

04.10.2024-11:04 - (Son Güncelleme: 04.10.2024-11:29) Türkiye ve Azerbaycan'dan Ceza İnfaz Alanında Önemli Mutabakat

Türkiye ile Azerbaycan Arasında Ceza İnfaz Mutabakatı İmzalandı

Türkiye ve Azerbaycan, "Ceza İnfaz ve Denetimli Serbestlik Sistemleri Alanında Kapasitenin Güçlendirilmesine İlişkin Mutabakat Zaptı"nı imzaladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ziyaret ettiği Bakü'de Azerbaycanlı mevkidaşı Farid Ahmadov ile bir araya geldi.

İki Ülke Arasında Güçlü İlişkiler

Görüşmede konuşan Tunç, iki ülke arasındaki ilişkilerin Şuşa Beyannamesi ile müttefiklik düzeyine ulaştığını belirtti. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in güçlü bir kardeşlik bağına sahip olduğunu ifade eden Tunç, ilgili bakanların da ilişkileri derinleştirmek için çalıştıklarını vurguladı.

Hukuki Sorunların Çözümünde İşbirliği

Tunç, "Azerbaycan'la Türkiye arasında hukuki ve adli alanda hiçbir problem olmadan yolumuza devam ediyoruz" diyerek, terörle mücadelenin önemine değindi. Ayrıca, iki ülkenin adli uygulamalar konusunda deneyim paylaşımında bulunabileceğini belirtti.

Azerbaycanlı Bakanın Açıklamaları

Azerbaycan Adalet Bakanı Ahmadov ise, ilişkilerin "bir millet, iki devlet" anlayışıyla ilerlediğini söyledi. Ahmadov, Türkiye'nin 2. Karabağ Savaşı’ndaki desteğinin devam ettiğini ve Türkiye’nin adli alanındaki tecrübesinden faydalandıklarını ifade etti.

Şehitlik Ziyareti

Türkiye Adalet Bakanı Tunç, Bakü’deki programı çerçevesinde, Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in kabrini ve Türk ile Azerbaycan şehitliklerini ziyaret etti. Tunç, Aliyev’in anıt mezarına çelenk bıraktı ve Ebedi Ateş Anıtı ile Bakü Türk Şehitliği'nde de saygı duruşunda bulundu.

Basın Açıklaması

Ziyaret sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Tunç, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki adli işbirliğinin önemini vurgulayarak, "Cumhurbaşkanlarımız Erdoğan ve Aliyev arasındaki kardeşlik ilişkisi, adli işbirliği alanında da güçlendirilmeli" dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç (sağda), temaslarda bulunmak için geldiği Bakü'de Azerbaycan Adalet...

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç (sağda), temaslarda bulunmak için geldiği Bakü'de Azerbaycan Adalet Bakanı Farid Ahmadov'la (solda) bir araya geldi. Bakanlar, Türkiye ile Azerbaycan arasında "Ceza İnfaz ve Denetimli Serbestlik Sistemleri Alanında Kapasitenin Güçlendirilmesine İlişkin Mutabakat Zaptı" imzaladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal