Türkiye tüm hazırlıklarını tamamladı: Sınır hattına 5 yeni üs kurulacak

Pençe-Kilit operasyonuyla teröristlere zor anlar yaşatan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Kuzey Irak’taki 5 alanda üs kurma kararı aldı.

11.08.2024-09:38 - (Son Güncelleme: 11.08.2024-09:38) Türkiye tüm hazırlıklarını tamamladı: Sınır hattına 5 yeni üs kurulacak

TSK, Kuzey Irak’ta güvenliği artırmak için 5 yeni üs kuracak. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyinde yürüttüğü Pençe-Kilit Harekatı, terör örgütü PKK'ya karşı kararlılıkla devam ediyor. Tepe Bahar bölgesinde gerçekleştirilen operasyonlarda önemli mesafe kat edildi. 

Irak’ın kuzeyinde 5 yeni üs kurulacak

Yeni Şafak’ta yer alan habere göre; PKK'dan temizlenen alanlarda güvenlik güçleri, arama-tarama faaliyetlerini sürdürürken, bu bölgelerde yeni güvenli üsler kurmak için hazırlıklar tamamlandı. Mevcut durumda en az beş yeni üs bölgesinin oluşturulması planlanıyor.

Türkiye tüm hazırlıklarını tamamladı: Sınır hattına 5 yeni üs kurulacak

PKK’ya ait cephanelikler ele geçirildi

Geçtiğimiz ay terörden arındırılan Miska, Dergele, Berçe ve Gurheze köylerinde yapılan arama-tarama faaliyetlerinde, PKK'lı teröristlerin bu bölgeleri geniş çapta el yapımı patlayıcılarla (EYP) tuzakladığı tespit edildi. Güvenlik güçleri, bu tuzaklanmış patlayıcıları toplu bir şekilde etkisiz hale getirdi. Güvenlik kaynakları, patlayıcıların "mısır gibi" arka arkaya infilak ettirildiğini belirtti. Ayrıca, bu köylerde yapılan aramalarda, PKK’ya ait cephanelikler bulundu.

Terörle mücadele operasyonları, sınır ötesinde de aralıksız sürüyor. Milli Savunma Bakanlığı, Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bölgelerinde tespit edilen PKK/YPG'li 12 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Bakanlık, operasyonları "terörü kaynağında yok etme" stratejisi çerçevesinde sürdüreceklerini ve Türkiye’nin güneyinde oluşturulmak istenen terör koridoruna izin verilmeyeceğini vurguladı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal