Türkiye Tabipler Birliği'nden algı operasyonu: Başhekimi hedef aldılar!

Balıkesir Bandırma Eğitim Araştırma Hastanesi'nden sosyal medyaya yayılan bir video gündeme damgasını vurdu. Sosyal medya kullanıcıları grevdeki doktorlara tepki gösterdi.

15.03.2022-12:54 - (Son Güncelleme: 15.03.2022-17:00)

Türkiye Tabipler Birliği, hekimleri sağlık sistemini kilitlemeye çağırarak 3 günlük grev kararı almıştı. Grevin ilk gününde Balıkesir Bandırma Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekim Dr. Şenveli ile grevdeki doktorlar arasındaki tartışmanın görüntüsü gündeme damgasını vurdu. 

Daha önce doktorlara seslenerek 'Sağlık sistemini kilitleyin' çağrısı yapan Türkiye Tabipler Birliği 14-15-16 Mart'ta grev kararı almıştı. 

Tartışma Gündem Oldu

Balıkesir Bandırma Eğitim Araştırma Hastanesi'nden sosyal medyada yayılan bir videoda, Başhekim Dr. Muzaffer Şenveli ile grevdeki doktorlar arasındaki tartışma gündem oldu. 

Sosyal medyada gündeme gelen videoda, Balıkesir Bandırma Eğitim Araştırma Hastanesinde görev yapan Başhekim Dr. Muzaffer Şenveli grev yapan doktorların bulunduğu dinlenme odasına giriyor. Başhekim Şenveli doktorlara acil vakaların alınmadan evlerine gönderildiğini dile getiriyor. O anlara ait görüntüleri kaydeden anestezi doktoru ise: “Acil vakalar alınıyor efektif (acil olmayan) vakalar alınmıyor” diyor. 

Şenveli: “Bir vakanın acil olup olmadığına sen karar veremezsin” yanıtını veriyor. O sırada odada bulunan bir başka anestezi doktoru ise “Ben acil olup olmadığına karar verebilirim.” yanıtında bulunuyor. 

Balıkesir Bandırma Eğitim Araştırma Hastanesi

Acil hekimin grevi olmaz

Söz konusu videoda başhekimle beraber gelen hastane görevlisi: "Serviste bugün ameliyatı olan hastalar geri gönderilmiş. Hasta mağduriyeti yaşandığıyla ilgili bize şikayet geldi." sözlerinde bulundu.

Grevdeki doktor ise: "Hasta mağduriyetiyle ilgili hasta şikayette bulunabilir. Biz de gerekli cevabı yazarız. Ben mevcut odamdan çıkmıyorum." yanıtını verdi.

Videonun devamında Başhekim Şenveli: "Acil hekimin grevi olmaz. Acilin olmaz, yoğun bakımların olmaz." diye sözlerini tamamladı.

Sosyal medyadan tepki geldi

Balıkesir Bandırma Eğitim Araştırma Hastanesi'nde çekilen videonun sosyal medyada yayılması ile TTB'nin algı operasyonu sonucu olarak Şenveli'nin 'paketleyin' sözü üzerinden Başhekime siber zorbalık yapıldı. Acil serviste ve yoğun bakımda grev yapılmaması gerektiğine dikkat çekildi. Sosyal medya kullanıcıları ise grevdeki doktorlara tepki gösterdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal