Türkiye, Lübnan'dan Sivilleri Tahliye Ediyor

Türkiye, Lübnan'dan sivilleri tahliye etmek için insani yardım gemileriyle harekete geçti.

09.10.2024-21:12 - (Son Güncelleme: 09.10.2024-21:28) Türkiye, Lübnan'dan Sivilleri Tahliye Ediyor

Türkiye, Lübnan'daki Kriz Nedeniyle Tahliye Operasyonuna Başladı

Lübnan, İsrail'in saldırıları altında büyük bir insani kriz yaşıyor. Bu durum üzerine Türkiye, Lübnan'daki Türk vatandaşlarının tahliyesi için harekete geçti.

Gemilere İnsani Yardımlar İndirildi

Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait TCG Bayraktar ve TCG Sancaktar amfibi gemileri, Beyrut Limanı'na ulaştı. TCG Bayraktar'a indirilen insani yardım malzemeleri sonrası, sivillerin tahliyesine başlandı. Bavul kontrolü gerçekleştikten sonra, çoğu Türk vatandaşı olan siviller, gemiye bindirilmeye başlandı.

Yaşlılar, engelliler ve çocuklar öncelikli olarak tahliye edilmekte. Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Ali Barış Ulusoy ve Lübnan Tahliye Görevi Grup Komutanı Tümamiral Nihat Baran, gemide tahliye işlemleri sırasında sivilleri karşıladı.

Gelecek İşlemler ve Eşlik Eden Güçler

Yardımların indirilme işlemi tamamlanan TCG Sancaktar'a da sivillerin binmesi için hazırlıklar yapılıyor. İki gemi, tahliye işlemleri tamamlandıktan sonra Türkiye'ye doğru yola çıkacak.

Tahliye işlemine destek için 2 fırkateyn ve 2 karakol gemisi, sivillere eşlik edecek. Ayrıca, sağlık kontrolleri için gemi içinde doktorlar bulunacak.

Uluslararası Destek

Türk makamlarından talepte bulunan diğer ülke vatandaşları da bu tahliye işlemlerine dahil edilecek.

Tarihteki Önceki Tahliye İşlemleri

Türkiye, daha önce 2006 yılında İsrail-Lübnan Savaşı sırasında da benzer bir tahliye operasyonu gerçekleştirmişti. 23 Temmuz 2006'da TCG İskenderun, TCG Gelibolu ve TCG Bartın gemileri ile gerçekleştirilen operasyonda 1100'den fazla Türk vatandaşı tahliye edilmiştir.

Dışişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı koordinesinde, İsrail'in saldırısı altındaki...

Dışişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı koordinesinde, İsrail'in saldırısı altındaki Lübnan'dan çoğu Türk vatandaşı olan sivillerin tahliyesine başlandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal