Türkiye Lojistik Zirvesi 2023'te Açılış Yaptı

İstanbul'da düzenlenen Türkiye Lojistik Zirvesi'nin açılışında önemli açıklamalar yapıldı.

23.10.2024-13:51 - (Son Güncelleme: 23.10.2024-13:51) Türkiye Lojistik Zirvesi 2023'te Açılış Yaptı

Türkiye Lojistik Zirvesi Başladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Durmuş Ünüvar, İstanbul'da başlayan Türkiye Lojistik Zirvesi'nde dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Ünüvar, Türkiye'nin 81 ilinin 77'sinin birbirine bölünmüş yollarla bağlı olduğunu belirterek, otoyol ağının son 22 yılda 3 bin 796 kilometreye ulaştığını ifade etti.

Türkiye'nin Jeopolitik Önemi

Ünüvar, lojistiğin, ekonomik büyümenin ve ticaretin temel taşı olduğuna vurgu yaparak, "Türkiye jeopolitik konumu itibarıyla büyük bir potansiyele sahip. Hedefimiz ülkemizi bir lojistik merkezi haline getirmek," dedi.

Büyük Altyapı Projeleri

Altyapı yatırımları ile Türkiye'nin stratejik bir lojistik merkez haline geleceğini aktaran Ünüvar, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu, Avrasya Tüneli, Marmaray ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi projelerin önemine değindi. Ayrıca, 2030'da tamamlanması planlanan Kalkınma Yolu Projesi ile Avrupa'nın her ülkesine kesintisiz ulaşım sağlanmasının amaçlandığını sözlerine ekledi.

Ekonomik Fayda ve Sürdürülebilirlik

Son 22 yıllık süreçte yapılan yatırımlarla trafik kazalarında %77 oranında ölüm oranında azalma sağlandığını belirten Ünüvar, kara yolu taşımacılığının iklim değişikliği ile mücadelenin merkezinde yer alacağını kaydetti. "2053 net sıfır emisyon hedeflerine emin adımlarla ilerliyoruz," dedi.

TİM'den Lojistiğin Önemi

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe de zirvede yaptığı konuşmada, globalleşmenin hızlanmasıyla lojistiğin üretim ve satış kadar önemli hale geldiğini ifade etti. Gültepe, Türkiye'nin dış ticaret hacminin son 10 yılda %46 artarak 617 milyar doları aştığını dile getirdi.

İntermodal Taşımacılığın Gücü

Maliyet azaltan ve süreçleri hızlandıran intermodal taşımacılığın önemine dikkat çeken Gültepe, "Ülkemizdeki yükün %74'ü deniz yoluyla taşınıyor. Bu oranı artırmalıyız," açıklamasında bulundu. Ayrıca, TİM olarak Global Lojistik Endeksi'nde daha üst sıralara çıkmayı hedeflediklerini belirtti.

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneğinin (UTİKAD) düzenlediği Türkiye...

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneğinin (UTİKAD) düzenlediği Türkiye Lojistik Zirvesi (Türkiye Logistics Summit), İstanbul'da başladı. Zirveye katılan UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Bilgehan Engin, konuşma yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal