Türkiye kırmızı çizgisini çekti: ABD’ye son uyarısını yaptı

PKK’nın kanadı PYD/YPG’nin Suriye’nin kuzeyinde yapmayı planladığı yasadışı seçimler konusunda Türkiye’den ABD’ye son bir uyarı yapıldı.

22.06.2024-12:15 - (Son Güncelleme: 22.06.2024-12:42) Türkiye kırmızı çizgisini çekti: ABD’ye son uyarısını yaptı

Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü tarafından düzenlenmesi planlanan sözde seçimler ertelendi. Ancak Ankara, bu seçimlerin tamamen iptal edilmesini talep ediyor.

Türkiye son uyarısını yaptı

Haber7’nin yer verdiği habere göre; Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre Türkiye, ABD'ye net bir mesaj verdi: Seçimlerin yapılması durumunda "Türkiye ile ABD karşı karşıya gelir" uyarısında bulunuldu. Ankara, bu seçimleri terör örgütünü meşrulaştırma ve bölgede bir terör devleti kurma girişimi olarak değerlendiriyor ve buna kesinlikle izin verilmeyeceğini vurguluyor. Türkiye, seçimlerin engellenmesi için kapsamlı bir diplomasi yürütüyor.

Türkiye kırmızı çizgisini çekti: ABD’ye son uyarısını yaptı

Diğer ülkelerin istihbarat örgütleri de özel notlarla uyarıldı. Seçimlerin iptali için Şam ile temaslar da önemli rol oynuyor. Geçen Eylül ayında planlanan istihbarat örgütleri arasındaki 4'lü toplantı, Şam yönetiminin Türkiye'nin askerlerini çekmesi şartını öne sürerek katılmama kararı vermesi üzerine gerçekleşmedi. Ankara'nın bu konudaki politikası, ön koşulsuz müzakerelere başlanması gerektiği yönünde.

ABD’nin çekilme ihtimali var mı?

ABD başkanlık seçimleri yaklaşırken, "Donald Trump yeniden seçilirse ABD, Suriye'den çekilir mi?" sorusu da gündemde. Güvenlik kaynakları, yeni dönemde bir politika değişikliği beklemiyor. İran ve Rusya'nın bölgede varlığını sürdürdüğü bir dönemde, ABD'nin çekilmesinin gerçekçi olmadığını değerlendiriyorlar.

Yaren Eryılmaz
yareneryilmaz@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal