Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri Arasında 64 Milyar Liralık Swap Anlaşması İmzalandı!

Son dakika gelen haberlere göre, Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında 64 milyar liralık Swap anlaşması imzalandı. İki ülke arasında yapılan anlaşmanın 3 yıl süreceği bildirildi.

19.01.2022-10:37 - (Son Güncelleme: 19.01.2022-12:03) Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri Arasında 64 Milyar Liralık Swap Anlaşması İmzalandı!

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında 64 milyar liralık Swap anlaşması imzalandı. Merkez Bankası’nın resmi sayfasından yaptığı açıklamada, anlaşmanın büyüklüğünün 18 milyar BAE dirhemi ile 64 milyar Türk lirası olduğu aktarıldı. 

ANLAŞMA 3 YIL SÜRECEK

Son dakika gelen haberlere göre, Merkez Bankası ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Merkez Bankası (BAEMB) arasında Swap anlaşması imzalandı. İki ülke arasındaki finansal işbirliğinin güçlenmesi adında yapılan anlaşmanın 3 yıl süreyle geçerli olacağı belirtildi. Ülkeler, karşılıklı mutabakatla uzatılabileceği açıklandı. 


Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın resmi internet sayfasında yaptığı açıklamada, ‘Bugün, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Merkez Bankası (BAEMB) arasında, BAE dirhemi (AED) ile Türk lirası (TRY) para birimleri için İkili Para Takası anlaşması imzalanmıştır’ ifadelerine yer verildi. 

İŞ BİRLİĞİNİ ARTIRMA İRADESİNİN BİR GÖSTERGESİ

İki ülke arasında yapılan anlaşma sonrasında yaptığı açıklamada BAEMB Başkanı Khaled Mohamed Balama, ‘Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ile imzalanan bu anlaşma her iki ülkenin finansal konularda, özellikle de iki ülke arasındaki ticaret ve yatırımlar alanında ikili iş birliğini artırma iradesinin bir göstergesidir’ ifadelerini kullandı. 

KARARLILIĞINI GÖSTERMEKTEDİR

Başkan Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu ise söz konusu anlaşmayla ilgili şunları kaydetti; ‘Bu anlaşma, iki ülke merkez bankasının, ülkeleri arasındaki ekonomik ve mali ilişkilerin geliştirilmesi için yerel para birimleri üzerinden karşılıklı ticaretin derinleştirilmesine yönelik kararlılığını göstermektedir.’  

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal