Türkiye ile ABD imzaladı: F-16 satış anlaşması tamamlandı

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Türkiye ile F-16 satışı konusunda anlaşmanın tamamlandığı belirtildi.

07.06.2024-09:32 - (Son Güncelleme: 07.06.2024-17:25) Türkiye ile ABD imzaladı: F-16 satış anlaşması tamamlandı

Yıllardır devam eden F-16 görüşmelerinde mutlu sona ulaşıldı. ABD ile Türkiye arasında F-16 satışı için önemli bir adım olan teklif ve kabul mektubu imzalandı. Haberi ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller duyurdu.

F-16 satış anlaşması tamamlandı

Akşam’da yer alan habere göre; Türkiye ile ABD arasında, Türkiye'nin son nesil F-16 Blok 70 savaş uçaklarını almasıyla ilgili önemli gelişmeler yaşanıyor. Bu anlaşma, aynı zamanda Türkiye'nin mevcut F-16 filosunun modernizasyonunu da kapsıyor. Bu önemli adımın ardından, Ankara'da Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile ABD'nin Ankara Büyükelçisi bir araya geldi. Bu görüşmenin ardından, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye ile ABD imzaladı: F-16 satış anlaşması tamamlandı

ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi-Askeri İlişkiler Bürosu da sosyal medyada bir paylaşım yaparak, "Bu, ABD'nin Türkiye ile tesis ettiği güvenlik ortaklığına olan sarsılmaz bağlılığının en son örneklerinden yalnızca biri" ifadelerini kullandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal