Türkiye ile ABD arasında Ankara'da Terörle Mücadele Zirvesi: PKK/YPG/PYD, DHKP/C, DEAŞ ve FETÖ masada!

Ankara'da gerçekleştirilen Terörle Mücadele İstişareleri toplantısında Türkiye ve ABD, terörle mücadeledeki işbirliklerini güçlendirme konusunda mutabık kaldı. Türk ve ABD Dışişleri Bakanlıkları başkanlığında düzenlenen toplantı, Mart ayında Washington'da yapılan Türkiye-ABD Stratejik Mekanizması'nın ardından gerçekleştirildi.

23.04.2024-11:19 - (Son Güncelleme: 23.04.2024-15:33) Türkiye ile ABD arasında Ankara'da Terörle Mücadele Zirvesi: PKK/YPG/PYD, DHKP/C, DEAŞ ve FETÖ masada!

Ankara'da düzenlenen Terörle Mücadele İstişareleri toplantısında, Türkiye ve ABD terörle mücadeledeki işbirliğini daha da güçlendirmeyi hedefliyor. Türk ve ABD Dışişleri Bakanlıkları başkanlığında gerçekleştirilen bu önemli toplantı, Mart ayında Washington'da gerçekleşen Türkiye-ABD Stratejik Mekanizması'nın ardından gerçekleştirildi. Toplantıda ABD Dışişleri Bakanlığı Terörle Mücadele Koordinatörü Büyükelçi Elizabeth Richard'ın Türkiye ziyareti ve yapılan samimi görüş alışverişinden memnuniyet duyuldu. Bu ziyaret, Türkiye ile ABD arasındaki terörle mücadele işbirliğinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

PKK/YPG/PYD, DHKP/C, DEAŞ ve FETÖ ele alındı

Toplantıda, ulusal güvenlikle doğrudan ilgili birçok konu ele alındı. PKK/YPG/PYD, DHKP/C, DEAŞ ve FETÖ gibi terör örgütleri de gündeme geldi. Terörle mücadelede kararlılıkla hareket eden Türkiye'nin, terörün her türlü tezahürüne karşı mücadele etmeye devam edeceği vurgulandı.

Kararlılıkla mücadele devam edecek

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Türkiye'nin terörle mücadeledeki deneyimi ve kararlılığı, müttefikleri ve terörle mücadelede kararlı ülkelerle samimi işbirliğini sürdüreceğini belirtti. Türkiye'nin bu konudaki kararlılığı, toplantıya katılan tüm taraflar tarafından takdirle karşılandı.


Geleceğe dair umudun işaretleri

Türkiye ile ABD arasında yapılan bu tür istişareler, iki ülke arasındaki ilişkilerin geleceği için umut verici işaretler taşıyor. Terörle mücadelede işbirliğinin yanı sıra, diğer stratejik konuların da ele alındığı toplantılar, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesine katkı sağlayabilir.

Sonuç olarak;

Türkiye ile ABD arasındaki Terörle Mücadele İstişareleri, iki ülke arasındaki stratejik işbirliğinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi. PKK/YPG/PYD, DHKP/C, DEAŞ ve FETÖ gibi terör örgütleriyle mücadelede kararlılıkla hareket eden Türkiye'nin, bu konudaki işbirliğini sürdürme kararlılığı, toplantıda bir kez daha vurgulandı.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal