Türkiye Görme Engelliler Kadın Futbol Şampiyonası Sonuçlandı

Adana Görme Engelliler Spor Kulübü, ilk kez düzenlenen kadın futbol şampiyonasında şampiyon oldu.

17.10.2024-16:33 - (Son Güncelleme: 17.10.2024-16:34) Türkiye Görme Engelliler Kadın Futbol Şampiyonası Sonuçlandı

Türkiye Görme Engelliler Kadın Futbol Şampiyonası Tamamlandı

Kocaeli'de gerçekleştirilen Görme Engelliler Türkiye Kadın Futbol Şampiyonası sona erdi. Bu yıl ilk kez düzenlenen organizasyon, yalnızca görme engelli kadın sporcuların katılımıyla gerçekleşti.

Ada ve Başarı Dolu Müsabakalar

Federasyondan yapılan açıklamaya göre, şampiyonaya 6 kulüp ve toplam 56 sporcu katıldı. Adana Görme Engelliler Spor Kulübü, turnuvada çıktığı 5 maçta 4 galibiyet alarak organizasyonun ilk şampiyonu oldu. Kulübün yetenekli oyuncusu Gülşah Aktürk, turnuvada attığı 6 golle "gol kraliçesi" unvanını elde etti.

İkinci ve Üçüncü Takımlar

Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü, 5 müsabakada 3 galibiyet ve 1 beraberlik alarak 10 puanla ikinci sırada yer aldı. Tıpkı Çankaya gibi 10 puana sahip olan Yukatel Denizli Görme Engelliler Spor Kulübü ise averajla üçüncü oldu.

Geleceğin Yıldızları Takip Edildi

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu yetkilileri, organizasyonda 2025 yılında düzenlenecek Dünya Şampiyonası'na katılacak milli oyuncuları ve potansiyel yeni yetenekleri gözlemledi.

Ödüller ve Teşekkürler

Dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları, federasyon yetkilileri tarafından takdim edildi. Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Ayhan Yıldırım, organizasyonun başarıyla tamamlandığını ifade etti. Yıldırım, özellikle Adana, Çankaya ve Yukatel Denizli takımlarını başarılarından dolayı kutlayarak, kadın sporculara daha fazla fırsat sağlamak adına çalışacaklarını belirtti.

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından Kocaeli'de düzenlenen ve ilk kez tamamen...

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından Kocaeli'de düzenlenen ve ilk kez tamamen görme engelli kadın sporcuların katıldığı Görme Engelliler Türkiye Kadın Futbol Şampiyonası tamamlandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal