Türkiye ev sahipliği yapacak: Gazze için İstanbul’da kritik toplantı

Gazze’de kalıcı ateşkesi sağlamak ve kentin toparlanması için Türkiye’nin öncülüğünde gerçekleştirilecek D-8 toplantısı bugün İstanbul’da yapılacak.

08.06.2024-09:35 - (Son Güncelleme: 08.06.2024-17:22) Türkiye ev sahipliği yapacak: Gazze için İstanbul’da kritik toplantı

Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan toplantı, Gazze'de 8 aydır süregelen İsrail mezalimine karşı ülkelerin kolektif bir duruş sergilemeleri ve İsrail zulmüne sessiz kalmamaları açısından büyük önem taşıyor.

Orta Doğu, Asya ve Afrika’dan katılımlar olacak

Sabah’ta yer alan habere göre; bu toplantıya katılacak olan D-8 üyesi ülkelerin, Gazze'deki gelişmelere ilişkin güçlü bir ortak bildiri kabul etmeleri bekleniyor. D-8, tarihinde ilk kez siyasi bir konuda toplantı düzenleyecek.

Türkiye ev sahipliği yapacak: Gazze için İstanbul’da kritik toplantı

Toplantıya, Pakistan Dışişleri Bakanı Muhammed İshak Dar, Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi, Malezya Dışişleri Bakanı Muhammed Hasan, İran Dışişleri Bakan Vekili Ali Bakıri ve Bangladeş Sosyal Refah Bakanı Dipu Moni'nin yanı sıra Mısır ve Nijerya'dan da üst düzey yetkililerin katılması öngörülüyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal