Türkiye, doğal gazda uluslararası çalışıyor: Dost ülkeyle İyi Niyet Antlaşması imzalandı

Türkiye ile Japonya arasında doğal gaz alanında İyi Niyet Antlaşması imzalandı. Anlaşmayla beraber iki ülkeden uzmanların oluşturacağı heyet ve saha ziyaretleri ile işbirliği daha da genişleyecek.

11.06.2024-12:35 - (Son Güncelleme: 11.06.2024-17:27) Türkiye, doğal gazda uluslararası çalışıyor: Dost ülkeyle İyi Niyet Antlaşması imzalandı

GAZBİR-GAZMER, Türkiye'nin doğal gaz dağıtım sektörünün önemli bir aktörü olarak, Japonya'nın önde gelen doğal gaz dağıtım şirketlerinden OSAKA Gas Network ile Osaka şehrinde afet önleme ve deprem konusundaki bilgi ve teknolojilerin paylaşılmasını amaçlayan bir İyi Niyet Antlaşması imzaladı.

Türkiye ile Japonya arasında kritik anlaşma

DHA’da yer alan habere göre; üç yıl süreli bu anlaşma ile afet önleme yeteneklerinin geliştirilmesi için deprem konusundaki bilgi ve teknolojilerin paylaşılması hedefleniyor. Bu antlaşma sayesinde, Türkiye'deki doğal gaz dağıtım şirketleri ve çalışanları, olası afet durumlarında doğal gaz dağıtım sistemlerinde kullanılabilecek teknolojilerden faydalanabilecekler. 

Türkiye, doğal gazda uluslararası çalışıyor: Dost ülkeyle İyi Niyet Antlaşması imzalandı

Taraflar arasında yapılacak toplantılar ile Türkiye ve Japonya'daki genel doğal gaz dağıtım sistemlerinin tanıtımı, gaz dağıtım şirketlerinin çalışmaları, afet ve acil durum yönetim sistemlerinin paylaşılması amaçlanıyor.

Bu antlaşma ile belirlenen ortak tarihlerde teknik uzmanların katılımıyla saha ziyaretlerinin gerçekleştirilmesi planlanıyor. Bu ziyaretlerde gaz dağıtım şirketleri ziyaret edilerek tesis işletmeleri hakkında bilgilendirme yapılacak, afet ile mücadele çalışmaları ve karşılaşılan problemler hakkında bilgi paylaşılacak, konut ve ticari gaz tüketim bölgeleri incelenecek ve afet bölgeleri ziyaret edilecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal