Türkiye, DAEŞ'in Düzenlediği Saldırıyı Kınadı!

Afganistan'da Şii Hazaralara yönelik gerçekleştirilen saldırılarda 14 kişi hayatını kaybetti. Dışişleri Bakanlığı saldırıyı kınadı.

13.09.2024-17:12 - (Son Güncelleme: 13.09.2024-17:29) Türkiye, DAEŞ'in Düzenlediği Saldırıyı Kınadı!

Dışişleri Bakanlığı, Afganistan'da düzenlenen terör saldırısını kınadı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Daykundi vilayetinde meydana gelen terör saldırısı sonucunda ölü ve yaralıların olduğunun üzüntüyle öğrenildiği ifade edildi.

Bakanlık, meydana gelen menfur saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirterek, "Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor, dost ve kardeş Afgan halkına taziyelerimizi iletiyoruz." ifadesine yer verildi. 

14 Kişi Hayatını Kaybetti

Daykundi ile Gor vilayetleri sınırında bulunan Karyudal bölgesinde kimlikleri henüz tespit edilemeyen silahlı kişiler tarafından Şii Hazaralara saldırı düzenlenmiş ve bu saldırılar sonucunda 4 kişi yaralanmış, 14 kişi ise hayatını kaybetmişti.

Meydana gelen saldırıda yaralananların, Daykundi vilayetinin Sengi Taht ilçesinin sakinleri oldukları, Kerbala'yı ziyaret eden yakınlarını karşılamak için Karyudal bölgesine gittikleri bildirilmişti. 

Saldırıyı DAEŞ Üstlendi

Afganistan'a yapılan saldırıyı terör örgütü DAEŞ üstlendi. Silahlı kişilerin, fotoğraf çekme bahanesiyle ilçe sakinlerini taşıyan otobüsü durdurduğu ve ardından üzerlerine ateş açtığı kaydedilmişti. Afganistan yönetiminden konuya dair henüz bir açıklama da yapılmadı.

Afganistan'da terör örgütü DEAŞ başta olmak üzere çeşitli silahlı gruplar, sık sık Afgan Şiileri silahlı ya da bombalı saldırılarla hedef alıyor.

Damla Eroğlu
damlaeroglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal