Türkiye Basketbol Federasyonu Genel Kurulu: Yeni Vizyonlar ve Hedefler

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun olağan genel kurulu, Hidayet Türkoğlu ile Efe Aydan'ın projeleri ve hedefleri sahneye kondu.

08.10.2024-13:50 - (Son Güncelleme: 08.10.2024-13:53) Türkiye Basketbol Federasyonu Genel Kurulu: Yeni Vizyonlar ve Hedefler

Türkiye Basketbol Federasyonu Olağan Genel Kurulu

TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu'nun Açıklamaları

Hidayet Türkoğlu, TBF Başkanı olarak yaptığı açıklamada, 2025 yaz aylarının milli takımlar için yeni bir başlangıç olacağını ve Türk basketbolunun yükselişe geçeceğini belirtmiştir.

Türkoğlu, Crowne Plaza Ankara'da düzenlenen olağan genel kurulda, 8 yıllık görev süresinde Türk basketboluna önemli projeler kazandırdıklarını vurguladı. Ayrıca, TBF'nin mali yapısının güçlendiğini ve eğitim alanında da progressler sağlamış olduklarını ifade etti.

Yeni Tesis ve Projeler

Türkoğlu, Basketbol Gelişim Merkezi hakkında açıklamalarda bulundu. Bu merkezin basketbolseverler için bir yaşam merkezi olacağını ve Türk basketboluna büyük katkı sağlayacağını söyledi. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen açılışın Türk basketbolunun gururu olduğunu ifade etti.

Türkoğlu, son 3 yılda 6 farklı şehirde 18 uluslararası etkinliğe ev sahipliği yaptıklarını ve sosyal sorumluluk projelerine de önem verdiklerini sözlerine ekledi.

Kalıcı Başarı Hedefi

Baskent adayı olarak tekrar kürsüye gelen Türkoğlu, Türk basketboluna yeni bir vizyon kazandırma hedefinde olduklarını belirterek, basketbolun her eve ulaşması için projeler geliştirdiklerini açıkladı. Ayrıca, yerli oyunculara destek vererek kulüplerin Avrupa'daki performansını artırma planlarından bahsetti.

Efe Aydan'ın Projeleri

Efe Aydan, başkan adaylığı sürecinde kulüplere daha fazla destek olmayı hedeflediğini vurguladı. Milli takımın son dönemde yaşadığı başarısızlıklara dikkat çekerek, altyapı kulüplerinin sıkıntılarına hitap etmek gerektiğini ifade etti. Ayrıca, mali açıdan güçlendirme ve gelir artırma yönünde projeler geliştireceğini söyledi.

Aydan, kadın milli takımlarına yeterli önem verilmediğini vurguladı ve göreve gelirken cinsiyet eşitliğine dayalı bir yaklaşım benimseneceğini açıkladı. Bunun yanı sıra, 3x3 basketbolun önemini de belirtti ve bu branşın gelişmesi için gerekli adımları atacağını duyurdu.

Kulüpler Birliği Oluşturulması

Aydan, Süper Lig için Kulüpler Birliği kurma hedefi olduğunu aktararak, bu birlikle ortak çalışmalar yapma ve Süper Lig'in yönetimini kulüplerin belirlemesi gerektiğini ifade etti. Milli takımlar için de hazırlıkların önemine değinirken, gelecekteki hedefleri arasında 2028 Los Angeles Olimpiyat Oyunları'na katılım olduğunu belirtti.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Olağan Genel Kurulu, Ankara'da başladı. Crowne Plaza Ankara'da...

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Olağan Genel Kurulu, Ankara'da başladı. Crowne Plaza Ankara'da düzenlenen genel kurulda, başkan adayı Efe Aydan konuşma yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal