TÜRKAY, Kosova'da Türkiye Cumhuriyeti'nin 101. Yılında Konser Verdi

TÜRKAY, Türkiye Cumhuriyeti’nin 101. yılı dolayısıyla Kosova'da düzenlediği etkinlikte muhteşem bir konser gerçekleştirdi.

28.10.2024-23:29 - (Son Güncelleme: 28.10.2024-23:29) TÜRKAY, Kosova'da Türkiye Cumhuriyeti'nin 101. Yılında Konser Verdi

TÜRKAY Konseri ile Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Türk Armoni Yıldızları Orkestrası (TÜRKAY), Türkiye Cumhuriyeti’nin 101. yıl dönümü şerefine Kosova'nın güneyindeki Prizren şehrinde unutulmaz bir konser gerçekleştirdi.

Etkinlik Detayları

Konser, NATO’nun Kosova’daki Barış Gücü (KFOR) bünyesinde görev yapan Türk Temsil Heyet Başkanlığı tarafından Sultan Murat Kışlası'nda düzenlendi. Etkinliğe Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Sabri Tunç Angılı, Prizren Başkonsolosu Celal Doğan ve Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı ve Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka gibi önemli isimler katıldı.

Selamlama Konuşması ve Anmalar

Konser öncesinde, Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanı Albay Zafer Sağlam, katılımcılara hitaben bir selamlama konuşması yaptı. Sağlam, Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla anmayı ihmal etmedi.

Konser Performansı

Yaklaşık 2 saat süren konserde, TÜRKAY sanatçıları tarafından Türkiye ve Kosova'nın sevilen şarkıları dinleyiciyle buluştu. Konserde ayrıca Kosovalı sanatçılar Tolga Kazaz ve Ela Kazaz da sahne alarak, etkinliğe renk kattı.

Diğer Etkinlikler

Kosova'da Türkiye Cumhuriyeti'nin 101. yılı çeşitli etkinliklerle kutlandı. Priştine Yunus Emre Enstitüsü tarafından Türkiye’nin Priştine Büyükelçiliği ve Ziraat Bankası’nın destekleriyle, Kosova, Türkiye ve Arnavutluk’tan sanatçıların eserlerinin sergilendiği "Sanatın dilinden Türkiye Cumhuriyeti’nin 101. yılı" isimli sergi açıldı.

Yenilikçi Türk Hareket Partisi de Cumhuriyet Bayramı nedeni ile Prizren’de geniş katılımlı bir resepsiyon düzenlerken, Türk Gençleri Platformu ve Tüm Gençler El Ele Derneği tarafından Prizren Yunus Emre Enstitüsü’nde "Atatürk ve Cumhuriyet" konulu bir panel gerçekleştirildi.

Türk Armoni Yıldızları Orkestrası (TÜRKAY), Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 101. yıl dönümü...

Türk Armoni Yıldızları Orkestrası (TÜRKAY), Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 101. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Kosova'nın güneyindeki Prizren şehrinde konser verdi. Konsere, Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Sabri Tunç Angılı (sol 4), Prizren Başkonsolosu Celal Doğan (sol 5), Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı ve Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka (sol 6), CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer (sol 2), KDTP milletvekilleri Fidan Brina Jılta (sol 7) ve Enis Kervan (sol 3), Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanı Albay Zafer Sağlam ile çok sayıda davetli katıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal