Türk Savunma Sanayisinden Terör Saldırısına Karşı Gohde Gösterisi

TUSAŞ, terör saldırısına rağmen milli hava araçları ile gövde gösterisi yaptı. Birlik mesajları verildi.

24.10.2024-14:13 - (Son Güncelleme: 24.10.2024-14:13) Türk Savunma Sanayisinden Terör Saldırısına Karşı Gohde Gösterisi

Terör Saldırısına Rağmen Yerli Hava Araçları

TUSAŞ, Kahramankazan tesislerinde terör saldırısının ardından durmaksızın çalışmalara devam etti. Türk mühendisleri tarafından üretilen HÜRKUŞ, HÜRJET, GÖKBEY ve ATAK helikopterleri ardı ardına havalandı. Böylelikle milli sistemler, "gök vatan"dan güçlü bir mesaj verdi.

Birlik ve Beraberlik Mesajı

saldırının ardından TUSAŞ, sabah saatlerinde iş başı yapan personeli ile önemli bir dayanışma örneği sergiledi. Kurumun internet sitesinde yayınladığı mesajda, "Bu saldırıyı birlik ve beraberlik içerisinde atlatarak ülkemizin geleceğine yönelik ara vermeden çalışmaya devam edeceğiz," ifadeleri öne çıktı.

Uçuş Gösterileri

Türk mühendislerince üretilen yerli ve milli hava araçları, sabah saatlerinden itibaren köklü bir planlamayla uçuş gerçekleştirdi. T625 GÖKBEY, HÜRKUŞ ve HÜRJET uçuşları, T129 ATAK ve T70 helikopterlerinin uçuşlarıyla desteklendi. Bu etkinlik, Türk savunma sanayisinin kararlılığını vurguladı.

SAHA EXPO'da Şehitler Anıldı

Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük sanayi kümelenmesi SAHA İstanbul tarafından Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı da bu duruşun bir parçasıydı. Törende, şehitlerin anısına fotoğraflar yansıtılırken Türk bayrakları fuar alanında dalgalandı. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır gibi birçok önemli isim de törende bulunarak milli savunma sanayi hedefinin azimle sürdürüleceğini vurguladı.

Türkiye'nin savunma sanayisindeki gözbebeği kuruluşlarından TUSAŞ, terör saldırısı sonrası...

Türkiye'nin savunma sanayisindeki gözbebeği kuruluşlarından TUSAŞ, terör saldırısı sonrası faaliyetlerini kesintiye uğratmadan devam ederken Türk mühendislerince üretilen HÜRKUŞ'tan (fotoğrafta) HÜRJET'e, GÖKBEY'ten ATAK'a kadar yerli ve milli sistemler birbiri ardına havalanarak "gök vatan"da gövde gösterisi yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal