Türk Oyun Şirketi Tosby Games, 500 Bin Doların Üzerinde Yatırım Aldı

Türk oyun şirketleri yatırımcıların ilgisini çekiyor.

19.03.2021-11:21 - (Son Güncelleme: 19.03.2021-11:21) Türk Oyun Şirketi Tosby Games, 500 Bin Doların Üzerinde Yatırım Aldı

Son dönemlerde önemli bir hale gelen ve girişim ekosistemi için mühim bir konu olan mobil oyun girişimleri yatırım almaya devam ediyor.

Webrazzi'nin duyurduğuna göre, mobil ve PC oyunları geliştirme hedefi ile kurulan yerli oyun stüdyosu Tosby Games, Keiretsu Forum Türkiye’den yatırım aldı.

Ne kadar yatırım aldığıyla ilgili tam bir rakam verilmeyen Tobsy Games'in, Keiretsu Forum Türkiye'nin melek yatırımcılarından 500 bin doların üzerinden yatırım aldı.

2020 yılında Fatih Selim Satılmış ve Ahmet Can Duras tarafından kurulan Tosby Games, Mobil oyunlarını Rollic Games üzerinden paylaşırken, masaüstü oyunlarını ise Valve'ın sahibi olduğu Steam platformu üzerinden paylaşıyor. 

Kurulalı henüz bir sene bile olmayan Tosby Games mobil platformlar için hyper casual türünde oyunlar geliştiriyor. 3 milyon 540 bin TL’lik değere sahip olan Tosby Games'in kurucu ortağı Ahmet Can Duras, Türkiye'de ve dünyada birçok rakibe sahip olduklarını da paylaştı.

Kendilerine hedef olarak Peak Games gibi ülkemize değer katmak isteyen oyun şirketi, Steam'de de büyük başarılar yakalayıp silikon Vadisi ve Japonya'da stüdyolar kurmak istediklerini açıkladı.

Türk oyun sektörününün dünyada ne kadar başarılı olabileceğini kanıtlamak istediklerini söyleyen Duras, Tosby Games'e destkek olan Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcılarına çok teşekkür ettiğini de sözlerine ekledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal