Türk Kızılayı’ndan büyük kampanya: Türkiye genelinde 41 aşevi günlük 50 bin kişinin ihtiyacını karşılıyor

Türkiye Cumhuriyeti’nin köklü kurumlarından Türk Kızılay, "Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye" sloganıyla yürüttüğü kurban kampanyasında, bayram kesilen etlerin günlük 50 bin kişinin ihtiyacını karşılamasını sağlıyor.

10.06.2024-16:37 - (Son Güncelleme: 10.06.2024-16:37) Türk Kızılayı’ndan büyük kampanya: Türkiye genelinde 41 aşevi günlük 50 bin kişinin ihtiyacını karşılıyor

Türk Kızılay, "Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye" sloganıyla yürüttüğü kurban kampanyasında, kesilen kurban etlerinden elde edilen kavurmaları kullanarak günde 50 bin kişiye yemek dağıtıyor. Türkiye genelinde 41 aşevinde, ihtiyaç sahibi ailelere bu yemekler ulaştırılıyor.

Kurban Bayramı’nda ihtiyaç sahiplerinin yüzü Türk Kızılayı ile gülüyor

Kurban Bayramı'nda kesilen kurbanlık etlerin bir kısmı, dağıtıldıktan sonra konserve olarak muhafaza ediliyor. Bu konserveler, yıl boyunca aşevlerinde yemek yapımında kullanılarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Kızılay, hijyenik koşullarda kesilen kurbanlardan elde edilen kavurma konserveleri ile hem gıda yardımları yapıyor hem de aşevlerinde hazırladığı yemeklerle ihtiyaç sahiplerinin sofralarına katkı sağlıyor. Aşevi menülerinde, Diyarbakır’ın meftune, Konya’nın kazan kebabı, Kahramanmaraş’ın Arap tava gibi yöresel yemekleri de yer alıyor.

Türk Kızılayı’ndan büyük kampanya: Türkiye genelinde 41 aşevi günlük 50 bin kişinin ihtiyacını karşılıyor

Diyarbakır Kızılay Şube Başkan Yardımcısı Ahmet Demirel, gazetecilere yaptığı açıklamada, bağışlanan kurban etlerinin Et ve Süt Kurumu’nda konserve edilerek yıl boyunca 41 ildeki aşevlerinde yemek yapımında kullanıldığını belirtti. Diyarbakır’da her gün bin 100 aileye yemek ulaştırdıklarını söyleyen Demirel, kesilen kurbanların ilk olarak et olarak dağıtıldığını, kalan kısmın ise konserve kutularında muhafaza edildiğini ifade etti. Bu konserveler, yıl boyunca periyodik olarak şubeler aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor ve aşevlerinde kullanılıyor. 41 ildeki aşevlerinde günlük olarak 50 bin kişilik yemek yapılmakta ve ihtiyaç sahiplerine sefer taslarında ulaştırılmaktadır. Her gün düzenli olarak 3 çeşit yemek, ihtiyaç sahibi ailelere götürülmektedir.

Hisse bedelleri belli oldu

Kurban hisse bedelleri ise yurt içi ve Gazze için 11.750 TL, yurt dışı için ise 4.300 TL olarak belirlenmiştir. Kızılay’a kurban vekâleti vermek isteyen hayırseverler, bankalardaki Kızılay bağış hesapları, internet bankacılığı, Kızılay’ın resmi web sitesi, mobil uygulama, FAST/EFT/havale, 168 Kızılay ücretsiz danışma ve bağış hattı ile tüm Kızılay şubelerinden vekâletlerini verebilirler.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal