Türk Kızılay, Lübnan'dan Tahliye Edilen Vatandaşlara Acil Yardım Sağlıyor

Türk Kızılay, Lübnan'dan tahliye edilen Türk vatandaşlarına acil yardım ulaştırıyor.

10.10.2024-16:55 - (Son Güncelleme: 10.10.2024-16:55) Türk Kızılay, Lübnan'dan Tahliye Edilen Vatandaşlara Acil Yardım Sağlıyor

Acil Yardım Operasyonu

Türk Kızılay, Lübnan’dan gemi yoluyla tahliye edilen Türk vatandaşlarına yönelik acil yardım desteği sunmaktadır. Yapılan açıklamaya göre, Dışişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı'nın desteğiyle gerçekleştirilen operasyon çerçevesinde, TCG Bayraktar ve TCG Sancaktar gemileri aracılığıyla tahliye edilen kişilere çeşitli yardımlar ulaştırılmaktadır.

Beslenme Desteği ve Acil Yardımlar

Türk Kızılay, tahliye edilen vatandaşlara beslenme desteği sunmanın yanı sıra limanda ikram araçları ve tahliye gemileri ile bölgeye gıda kolisi, hijyen seti ve barınma malzemeleri gibi yardımlar da sağlamaktadır. Görevlendirdiği ekip, tahliye sırasında sıcak yemek hizmeti sunmaya devam edecektir.

Mersin Limanı'nda Hazırlıklar

Lübnan'dan gelen vatandaşların karşılanmasında Mersin Limanı’nda bulunan ikram araçları ile hizmet vermeyi sürdüren Türk Kızılay, tahliye sonrası yerleştirme durumuna yönelik hazırlıklarını da tamamlayarak sahada aktif rol alacaktır.

Uzman Ekiplerin Görevlendirilmesi

Ayrıca, Lübnan’daki insani yardım ihtiyacını karşılamak için Türk Kızılay, gerekli koordinasyon ve destek amacıyla bölgede uzman ekipler görevlendirmiştir. Türkiye, 25 Eylül’de Lübnan’a gönderdiği yardım uçağı ile temel gıda ve hijyen malzemelerini göndermiş, bu süreçte acil ihtiyaçların belirlenmesi ve hızlı bir şekilde karşılanması için çalışmalarını sürdürmektedir.

Türk Kızılay, Lübnan'dan gemi yoluyla tahliye edilen Türk vatandaşlarına acil yardım desteği...

Türk Kızılay, Lübnan'dan gemi yoluyla tahliye edilen Türk vatandaşlarına acil yardım desteği ulaştırıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal