Türk Kahvesi Falı Nedir?

Türk kahvesi falı nedir? Kahve falı nereden ortaya çıktı? Kahve falının gerçekliği ne? Bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı var atasözü nereden geliyor? Türk kahvesinin yararları nelerdir? Türk kahvesi hakkında merak edilenler haberin devamında...

02.06.2020-11:30 - (Son Güncelleme: 02.06.2020-11:27) Türk Kahvesi Falı Nedir?

Hepimizin sohbetlerine eşlik eden, keyifle içtiğimiz Türk kahvesinin tarihini ve kahve falının gerçeklerini merak ediyorsanız sizler için hazırladığımız haberi okumaya devam edin.

TÜRK KAHVESİ FALI NEREDEN ÇIKTI?

Türkiye denildiğinde akla ilk gelen şeylerden biri olan Türk kahvesinin tarihi Osmanlı Dönemine dayanıyor. Osmanlı'da sarayda kadınların sohbet ederken içtiği kahve günümüze kadar uzandı. Osmanlı zamanında kadınlar kahve içerken telvelerine bakar ve resimlere benzetirlermiş. Hatta o dönemlerden kalan bazı eserlerde kadınların kahve falı baktığı imgeler de resmedilmiş. Günümüz de neyse halim çıksın falım diyerek fincanı kapatıyor ve kahve falı keyifli sohbetlere eşlik ediyor. Geleneklerimiz de kız isteme törenin de damadın kahvesine tuz konulup şikayet edip etmeyeceği test ediliyor. Eğer damat kahveyi sorgusuz içerse onun iyi bir eş olacağı düşünülüyor.  Hiçbir bilimsel gerçekliği bulunmamaktadır. Kişiler hisleriyle telvelerin şeklini yorumlar.

BİR FİNCAN KAHVENİN KIRK YIL HATIRI VARDIR SÖZÜ NEREDEN GELİYOR?

Çokça duyduğumuz bu sözün hikayesi Üsküdarlı bir kahve tüccarının Rum gemi kaptanına kahve ikram etmesiyle başlar. Aradan tamda bu sözde olduğu gibi 40 yıl geçer ve Üsküdarlı kahve tüccarı, Rum askerleri tarafından alıkonulur. Kendisini kahve ikram eden bu adamı tanıyan Rum kaptan kendisine 40 yıl önce kahve ikram eden adamı hatırlar ve onu Rum askerlerden kurtarır.

TÜRK KAHVESİNİN YARARLARI NELERDİR?

  • Kahve çok iyi bir antioksidandır
  • Antreman öncesi içilen sade kahve yağ yakımını hızlandırır
  • Uyanık kalmanızı sağlar
  • Ağrı kesici etkisi vardır
  • Kan basıncınızın düzenlenmesini sağlar
  • Ve en önemlisi de sohbetlerin vazgeçilmezidir.
YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal