Türk-İş’in 9 bin TL’lik teklifi sonrası gözler Başkan Erdoğan’a çevrildi: 2023 asgari ücret ne kadar olacak?

Türk-İş Sendikası Başkanı’nın katıldığı üçüncü asgari ücret toplantısı dün geçekleşti. Türk-İş’ten 9 bin TL teklif gelirken, asgari ücrette son karar için gözler Başkan Erdoğan’a çevrildi. Peki 2023 asgari ücret ne kadar olacak?

21.12.2022-09:46 - (Son Güncelleme: 21.12.2022-10:03) Türk-İş’in 9 bin TL’lik teklifi sonrası gözler Başkan Erdoğan’a çevrildi: 2023 asgari ücret ne kadar olacak?

Yeni yıla yaklaşırken birçok kişinin en çok merak ettiği konu asgari ücrete gelecek olan zam. Geçtiğimiz yılki zamlardan sonra 2023 asgari ücret için beklenen tutarda arttı. Başta Bakan Bilgin olmak üzere birçok isim, yeni belirlenecek olan 2023 asgari ücretin enflasyona ezilmeyeceği ve vatandaşı memnun edeceği yönündeki açıklamalarda bulundu. Dün gerçekleşen üçüncü toplantıda ise Türk-İş Sendikası asgari ücret için 9 bin TL teklif verdi. Bu teklifin altında bir teklif gelirse masaya oturmayacaklarını belirtti. Bunun üzerine net karar karar için gözler Başkan Erdoğan’a çevrildi. 

2023 asgari ücret ne kadar olacak?

Dün asgari ücret için düzenlenen üçüncü toplantıda ardından açıklama yapan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, "Türk-İş'in resmi teklifi 9 bin TL'dir. Verirlerse masaya oturur, görüşür imzalarız, vermezlerse bu meselenin içinde olmayız" dedi.

Gözler Başkan Erdoğan’dan gelecek kararda

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğinde dün toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, uzun bir toplantı gerçekleştirdi. İki tarafında masaya oturduğu toplantıda asgari ücret için 9 bin TL önerisi sunuldu. Toplantıda işçileri temsil eden Türkİş'in Başkanı Ergün Atalay, merakla beklenen görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu. Atalay, "20 gündür süren bir süreç, arkadaşlar üçüncü toplantıyı yaptılar. Beni de buraya çağırdılar. Türkİş 40 senedir bir araştırma yapıyor. Ayın birinde Türkİş'in açlık sınırı 7 bin 785 TL, yoksulluk sınırı 10 bin TL. Böyle bir ifade kullanmıştık, bu ifade üzerinden 20 gündür Türk-İş'in teklifi 7 bin 785 TL dendi. Bizim bu zamana kadar hiçbir teklifimiz olmadı. Şimdi teklifi yukarıda Bakan Bey'e, Komisyon'a söyledim. Türkİş'in resmi teklifi 9 bin TL'dir. Verirlerse masaya oturur, görüşür imzalarız, vermezlerse bu meselenin içinde olmayız" dedi. 

2023 asgari ücret belli oldu mu?

Yüzde 64 zam gelmiş olacak

Gündemde 8 bin TL olarak konuşulan asgari ücretin, tahmin edilen rakama ulaşması halinde temmuz ayında belirlenen 5 bin 500 TL'ye göre yüzde 45, ocak ayındaki 4 bin 253 TL'ye göre ise yüzde 88 oranında artış yapılmış olacak. Net asgari ücretin 8 bin 500 TL'ye çıkartılması temmuza göre yüzde 55, ocak ayına göre yüzde 100 artış anlamına gelecek. Net ücretin 9 bin TL olması o halinde ise artış oranı temmuz ayına göre yüzde 64, ocak ayına göre de yüzde 112'ye ulaşmış olacak. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal