Türk Hava Yolları Malatya'da Kültürel Tanıtım Toplantısı Düzenledi

THY, Malatya'nın kültürel zenginliklerini dünyaya tanıtmak için etkinlik düzenledi.

03.10.2024-14:31 - (Son Güncelleme: 03.10.2024-14:31) Türk Hava Yolları Malatya'da Kültürel Tanıtım Toplantısı Düzenledi

Türk Hava Yolları Malatya'da Tanıtım Toplantısı Düzenledi

Türk Hava Yolları (THY), tarihi ve kültürel değerleriyle öne çıkan Malatya'da tanıtım toplantısı gerçekleştirdi. THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat, toplantıda kentin gastronomi, doğa güzellikleri ve tarihi zenginlikleri hakkında bilgi verdi.

Arslantepe Höyüğü Vurgusu

Bolat, Malatya'nın Arslantepe Höyüğü gibi insanlık tarihine tanıklık eden önemli değerleri barındırdığını belirterek, bu alana yapılan tanıtım çalışmalarının uluslararası turistleri çekme potansiyeline sahip olduğunu ifade etti.

Kültürel Tanıtımlarla Ekonomik Katkı

THY’nin 2022 yılında başlattığı Türkiye Tanıtım Etkinlikleri çerçevesinde 18 şehirde yapılan organizasyonların, yolcu sayılarına olumlu yansıdığına dikkat çeken Bolat, Türkiye'nin 130 ülkeye yayılmış zenginliklerini dünya ile paylaşmaya devam ettiklerini aktardı.

Malatya'nın Turizm Potansiyeli

Malatya Valisi Seddar Yavuz, şehrin tarih ve kültürle dolu olduğunu belirterek, bu tür etkinliklerin bölgenin turizmden daha fazla gelir elde etmesine önemli katkı sağlayacağını dile getirdi.

Arslantepe'de Gezi

Toplantının ardından Bolat ve ekibi, Arslantepe Höyüğünü ziyaret ederek burada yetkililerle görüştü ve bölgenin tarihi hakkında bilgi aldı.

THY'nin şehirlerin tarihi ve kültürel mirasını dünyaya tanıtmak için başlattığı Türkiye Tanıtım...

THY'nin şehirlerin tarihi ve kültürel mirasını dünyaya tanıtmak için başlattığı Türkiye Tanıtım Etkinlikleri kapsamında Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat ve bazı yöneticiler Malatya'ya geldi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal