Türk Devletleri'nin Ekonomi İşbirliği İçin Stratejik Toplantısı

Bakan Kacır, Türk Devletleri Teşkilatı bakanlarıyla İstanbul'da önemli konuları ele aldı.

27.10.2024-12:53 - (Son Güncelleme: 27.10.2024-12:53) Türk Devletleri'nin Ekonomi İşbirliği İçin Stratejik Toplantısı

Türk Devletleri Teşkilatı'nın Sanayi ve Teknoloji Toplantısı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Azerbaycan, Kırgızistan ve KKTC'den bakanlarla İstanbul'da bir araya geldi. Toplantı, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) çerçevesinde gerçekleştirildi ve önemli konu başlıkları belirlendi.

Çalışma Gruplarının Kurulması

Toplantı kapsamında, 12 çalışma grubu oluşturuldu. Bu gruplar, ortak AR-GE projeleri ve bilimsel araştırmalar için fonlama, dijital dönüşüm, havacılık ve teknoloji festivalleri gibi konuları kapsayacak.

Kacır'ın Açıklamaları

Sosyal medya üzerinden görüşmelere ilişkin açıklamalar yapan Kacır, "Türk Devletleri Teşkilatı 1. Sanayi, Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Bakanları Toplantısı marjında verimli görüşmeler gerçekleştirdik. Türk Dünyası olarak iş birliğimizi derinleştirecek somut projeler geliştireceğiz," dedi.

Geleceğe Dair Hedefler

Kacır, ayrıca projenin Türk Devletleri için yeni bir dönemi başlatacağına inandığını belirterek, "İşbirliğimiz sanayi, bilim ve teknoloji alanlarında güçlü bağlar oluşturacak. Kabul edilen Bakanlar Bildirisi, kalıcı işbirliklerinin temelini atacak," şeklinde konuştu.

Sonuç ve Vizyon

Toplantı, üye devletler arasında dayanışmayı derinleştirme ve gelecekteki hedefleri belirleme fırsatı sundu. Kacır, Türk Devletleri'nin sanayi, bilim ve inovasyon alanlarında birlikte hareket etme kararlılığını vurgulayarak, bu iradenin ortak yarınlara güvenle ilerlemenin teminatı olduğunu ifade etti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır (sağda), İstanbul'da Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret...

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır (sağda), İstanbul'da Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanı Daniyar Amangeldiev ile bir araya geldi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal