Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi’nde önemli gelişme: KKTC gözlemci üye kabul edildi

Özbekistan’ın Semerkant şehrinde düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Devlet ve Hükümet Başkanları 9. Zirvesi’nde önemli bir gelişme yaşandı. Buna göre KKTC gözlemci üye kabul edildi. İşte haberin detayları...

11.11.2022-11:29 - (Son Güncelleme: 11.11.2022-17:22) Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi’nde önemli gelişme: KKTC gözlemci üye kabul edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Devlet ve Hükümet Başkanları 9. Zirvesi’nde önemli bir gelişme yaşandı. Özbekistan’ın Semerkant şehrinde düzenlenen zirvede KKTC gözlemci üye olarak kabul edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da konu hakkındaki açıklamasında, “Kardeşlik hukukumuzun gereğini yerine getirerek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin, Teşkilatımıza gözlemci üye olmasını kabul ettik” ifadelerini kullandı.

KKTC Türk Devletleri Teşkilatı

Bakan Çavuşoğlu da duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile beraber Özbekistan’ın Semerkant şehrinde düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Devlet ve Hükümet Başkanları 9. Zirvesi’ne katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci üye olarak kabul edilmesi hakkında bir paylaşım yaptı.

Bakan Çavuşoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Adım adım… O da olacak! Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Türk Devletleri Teşkilatı’na Gözlemci üye olarak kabul edildi.  Her zaman her yerde #KKTC’nin yanındayız.’’ ifadelerine yer verdi.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal