Türk Devletleri Arasında Fintech İşbirliği Platformu Kuruldu

Türk devletleri, fintech alanında işbirliği için yeni bir platform kurdu. İmza töreni İstanbul'da gerçekleşti.

09.10.2024-14:15 - (Son Güncelleme: 09.10.2024-14:15) Türk Devletleri Arasında Fintech İşbirliği Platformu Kuruldu

Türk Devletleri Arasında Fintech İş Birliği Platformu Kuruldu

Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan arasında işbirliği odaklı yeni bir "Fintech İş Birliği Platformu" kuruldu. Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, platformun önemli fırsatlar sunacağını vurguladı.

İmza Töreni İstanbul'da Gerçekleşti

İstanbul Anadolu Hakim Evi'nde gerçekleşen imza törenine Türkiye Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Birliği (TÖDEB) ve diğer ülkelerin fintech dernek temsilcileri katıldı. Aşan, bu platformun Türk devletleri arasındaki işbirliğini güçlendireceğini belirtti.

Birlik ve Beraberlik Vurgusu

Aşan, "Olabilecek en küçük alanda bile ortaklıklar oluşturmalıyız. Çünkü tek başına ayakta kalmak mümkün değil" ifadelerini kullandı. Türkiye'nin diğer Türk devletleri ile kurumsal altyapı ve regulasyonlarda tecrübe paylaşımında bulunması gerekliliğinin altını çizdi.

TÖDEB Başkanı Bilgetekin'den Açıklamalar

TÖDEB Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Bilgetekin ise, platformun sadece finansal teknolojiler için değil, Türk dünyası arasındaki kültürel ve ticari ilişkilerin derinleşmesine de katkıda bulunacağını ifade etti. Bilgetekin, "Dijital İpek Yolu" olarak tanımladığı bu sürecin, iki tarafın ticaretini büyütmeye yardımcı olacağını söyledi.

Panel Düzenlendi

Tören sonrası, "Türk Devletleri Arasında Fintek ve Ödemeler Ekosisteminin Güçlendirilmesi ve İşbirliği Fırsatları" konulu bir panel düzenlendi. Azerbaycan AzFina Başkanı Ruslan Talibov, bu platformun medeniyetler arasında yeni bir gelişim evresi başlatacağını belirterek, Türkiye'nin liderliğinin önemini vurguladı.

Türk Devletleri Fintek İş Birliği Platformu

Türk Devletleri Fintek İş Birliği Platformu"nun imza töreni, Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisinin himayesinde, Türkiye Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Birliğinin (TÖDEB) öncülüğünde, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan'dan gelen fintek dernekleri temsilcilerinin katılımıyla İstanbul Anadolu Hakim Evi'nde gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, törene katılarak konuşma yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal