Türk dalgıç 32 yıllık gizemi ortaya çıkardı! Kaybolan yüzlerce hacıya dair öyle bir gerçek ortaya çıktı ki..

32 yıl önce Suudi Arabistan'ın Cidde kentinden Mısır'a gitmek için yola çıkan ve Kızıldeniz'de batan Salem Express feribotu, AA Sualtı Görüntü Yönetmeni ve Belgesel Yapımcısı Tahsin Ceylan tarafından yapılan dalışla yıllar sonra görüntülendi.

03.01.2024-17:52 - (Son Güncelleme: 03.01.2024-17:52) Türk dalgıç 32 yıllık gizemi ortaya çıkardı! Kaybolan yüzlerce hacıya dair öyle bir gerçek ortaya çıktı ki..


14 Aralık 1991 tarihinde Mekke'den hac ziyaretinden dönen yüzlerce hacıyı Cidde'den Mısır'a taşıyan feribot, yolculuğun sonuna doğru Safaga Limanı'na yaklaşırken, Hyndman Resifi olarak bilinen bir resif zincirinin güneydoğu kısmına şiddetli şekilde çarparak kaza yapmıştı. 100 metre uzunluğunda ve 18 metre genişliğindeki feribotun batmasıyla 470 kişi hayatını kaybetmiş; 180 yolcu ve mürettebat ise hayatta kalmayı başararak kendi imkanlarıyla kıyıya ulaşmayı başarmıştı. Yaşanan trajik kazanın ardından Mısır makamları, cesetlerin çoğunu çıkarmasına rağmen yine de batık, bir anıt mezar olarak görülmesinden ötürü dalışa yasakladı. 

Tüm dünyada büyük yankı uyandıran kazanın üzerinden yıllar geçti ve Salem Express feribotu, AA Sualtı Görüntü Yönetmeni ve Belgesel Yapımcısı Tahsin Ceylan tarafından yapılan dalışla görüntülendi. Scuba-Bay ekibi üyeleri Yalın Tolga Yılmaz, Murat Kulakaç, Mesut Bozkurt ve Mısırlı rehberler eşliğinde gerçekleşen dalışta dikkat çeken görüntülere ulaşıldı.


Hayatını kaybedenlere dua edildi

Rehberlerin özel ricasıyla yan yatmış konumda bulunan feribotun içine girmemeye özen gösteren ekip batıkta, bavullar, bebek pusetleri ve çeşitli kişisel eşyaları görüntüledi. 30 yıldan fazla süredir deniz altında olan feribotun üzeri yosunlar ve mercanlarla kaplı olduğu gözlerden kaçmadı. Batıkta hayatını kaybedenlere ait kemiklerin de mercanlar tarafından kaplandığı görüldü.

Batığın içinde bir restoran ile restorana sabitlenmiş masalar bulunurken, yanlarında ise cankurtaran filikaları, arka tarafındaki pervanelerin hala daha sağlam olduğu belirlendi. Yapılan incelemelerin ardından Murat Kulakaç su altında hayatını kaybedenler için dua etti. 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal