Tunceli'de Deprem Konutları Teslim Edildi

Tunceli'de deprem mağdurlarına yönelik inşa edilen 173 konut, hak sahiplerine kura ile teslim edildi.

25.10.2024-15:14 - (Son Güncelleme: 25.10.2024-15:14) Tunceli'de Deprem Konutları Teslim Edildi

Tunceli'de Deprem Konutları Hak Sahiplerine Teslim Edildi

Tunceli’nin Mazgirt ve Pertek ilçelerinde, deprem nedeniyle hasar gören evleri olan vatandaşlar için inşa edilen 173 konutun teslimi amacıyla bir kura töreni düzenlendi.

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin etkilediği Tunceli'nin bu iki ilçesinde, Valilik, AFAD ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü koordinesinde hasar tespit çalışmaları gerçekleştirildi.

Vali Tekbıyıkoğlu'nun Açıklamaları

Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, kura törenindeki konuşmasında, Tunceli'nin deprem kuşağında bulunduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi: “7,4'ün üzerinde bir depremin olabileceğini bilim adamları söylüyor. Bu nedenle, kentimizde çeşitli çalışmalar yapıyoruz.”

Tekbıyıkoğlu, Kahramanmaraş depreminde milletin dayanışmasını örnek göstererek, “Yakın zamanda büyük bir tecrübe atlattık. 11 il bu depremden etkilendi ve ben de o bölgede çalıştım.” dedi.

Depreme Karşı Dirençli Şehirler

Vali, yaklaşık bir yıldır Tunceli'de depreme karşı önemli çalışmalar yürüttüklerini vurgulayarak, Erzincan ile Yedisu arasındaki fay hattının tek hamlede kırılma ihtimalinin bulunduğunu belirtti. “Lojistik, ulaşım hatları ve Mutu Köprüsü'nün yeniden yapımı gibi konularda çalışmalar yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Törenin ardından, tamamlanan konutların anahtarları kura sonuçlarına göre hak sahiplerine teslim edildi.

Tunceli’nin Mazgirt ve Pertek ilçelerinde deprem nedeniyle evleri hasar gören vatandaşlar için...

Tunceli’nin Mazgirt ve Pertek ilçelerinde deprem nedeniyle evleri hasar gören vatandaşlar için inşa edilen 173 konutun teslimi amacıyla kura töreni düzenlendi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal