Tüm Türkiye'de Alkol Satış Yasağı!

Koronavirüs önlemleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan hafta sonlarında, marketlerde alkol satışı yasaklandı.

08.12.2020-16:25 - (Son Güncelleme: 08.12.2020-16:46) Tüm Türkiye'de Alkol Satış Yasağı!

Sokağa çıkma yasağı uygulanan hafta sonları marketler 10.00 - 17.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Fakat tekel ruhsatı olan yerler kapalı.

Görevliler kararın, haksız rekabetin önlenmesi için alındığını belirtti.

Hafta sonları vatandaşların temel ihtiyaçların karşılanabilmesi adına marketlerin benzeri yerlerin açık olduğunun altı çizildi.

Bu çerçevede sokağa çıkma kapsamında olan cumartesi ve pazar günlerinde açık olan market ve bakkalardan alkollü içki satışı yapılmayacak.

İLK ALKOL YASAĞI ANKARA'YA GETİRİLMİŞTİ

Ankara'da sokağa çıkma kısıtlamasının yürütmeye konduğu hafta sonları, işletmelerin alkol satışıyla ilgili yasak getirildi. Yasağa ilişkin yazı işletmelere yollandı.

Ankara'da sokağa çıkma yasağının uygulandığı hafta sonları market ile bakkallarda alkol satışı olmayacak. Ankara Emniyeti meseleyle ilgili bildiriyi işletmelere yolladı.

Gönderilen bildiride sokağa çıkma sınırlaması yürütülen günlerde açık kalmasına izin verilen iş yerlerinde alkollü içecek satışı yapılamayacağı ifade edildi.

SATIŞ YAPANLARA CEZA UYGULANACAK

Bu kapsamında satış ruhsatı bulunsa bile hafta sonları 10:00-17:00 saat aralığında açık olan bakkal, süpermarket, market benzeri yerler müşterilerine alkol satışı yapmayacak. Satış yapan kişilere de idari para cezası verilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal